Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Bartomeu: 'Neymar rövidesen aláírja a szerződéshosszabbítását'

Josep Maria Bartomeu szezonzáró sajtótájékoztatója

2016. június 30. - fcblaurie

sajtotajekoztato_6.png

Josep Maria Bartomeu elnök megtartotta szezonzáró sajtótájékoztatóját, ahol többek között beszélt Neymarról, Umtitiről, Denisről, Messiről, idei igazolásokról és még felvetett sok érdekes témát.

Szezon: Ez egy nagyon intenzív szezon volt, amire mindenki úgy fog emlékezni, hogy ekkor vesztettük el Johan Cruyffot. Az idény elnökválasztással kezdődött, a felnőtt csapat négy trófeát nyert, a nőknek viszont nem sikerült trófeát szerezniük. A klubtagok 7,8-as pontszámot adtak az idei teljesítményünkre, ami irigylésre méltó. Nagyon elégedettek vagyunk a csapattal és az edzővel. A kilenc lehetséges trófeából hetet megnyertek, és nálunk van a világ legjobb játékosa is, Messi.

Szankciók: Nagyon sok szankciót kellett elszenvednünk a katalán zászlók miatt, és csak ismételni tudom magamat: mindig támogatni fogjuk a kifejezés szabadságát. Fellebbeztünk a katalán zászlók kitiltása miatt, mert nem értünk vele egyet. Ha nem hallgatnak meg minket, újabb lépést teszünk az igazság felé vezető úton. Neymar ügyében is kaptunk büntetést egy jogi hiba miatt.

Bevételek: Megszilárdítottuk a klub sportmodelljét Luis Enriquével, valamint a gazdasági modellt is. 670 millió eurós bevételünk lesz, 38-al több, mint amire számítottunk. Továbbra is versenyképesek akarunk maradni, és a klubnál akarjuk tudni a világ legjobb játékosait, épp ezért próbáljuk megnövelni a bevételeinket."

Mezszerződés: Örülünk a Nike-val kötött megállapodásunknak, ami minden idők legnagyobb mezszerződése.

Adósságok: Jelentősen csökkenteni tudtuk adósságainkat, jelenleg most 280 milliós adósággal rendelkezünk. A bevétel 670 millió, 62-vel több, mint múlt évben.

Mezszponzor: Még mindig tárgyalunk a mezszponzorról a Qatar Airways-szel és két további céggel. Reméljük, sikerül finalizálni ezt is a szezon kezdete előtt.

Neymar: Nem akar távozni, és mi se akarjuk, hogy elhagyjon minket. Nem tudom pontosan mikor, de Neymar hamarosan aláírja a szerződéshosszabbítását, ami plusz öt évre szól. A mi alkalmazottaink és Neymar ügynökei az utolsó simításokat végzik, pár napon belül fogjuk bejelenteni hivatalosan is. Soha nem volt kétséges, hogy Neymar marad a Barçában. Mindig is mondta, hogy itt akar maradni.

Stadion: A stadion felújítását akkor szeretnénk elkezdni, amint 200 millió alá kerül az adósságunk. Felbéreltünk egy céget, amely segít nekünk találni egy névszponzort a stadionnak. Ettől több bevételt kapunk, mint az eddig várt 200 millió. Előszerződésünk volt a Qatar Airways-szel, de az elnökválasztás után úgy gondoltuk, annál jobb ajánlatok is érkezhetnek. Ezen dolgozunk jelenleg is."

Nolito: Januárban az alapszabályában lefektetett adósság/bevétel rátája miatt nem tudtuk leigazolni Nolitót.

Játékosok: Biztos vagyok benne, hogy a játékosaink bármelyik másik csapatban többet keresnének, mint itt. Ők azonban jól érzik magukat itt, és itt akarnak maradni.

Copa América: Gratulálunk Bravónak a Copa América megnyeréséért. Támogatásunkról biztosítottuk Messit és Mascheranót, nagyon nehéz most nekik.

Umtiti: Teljes a megállapodás a klub és a Lyon között, Umtiti 25 millió plusz változók fejében érkezik. Az Európa Bajnokság után fogja aláírni a szerződését.

Rossz üzletek az utóbbi időben: Nem értek egyet ezzel. A legutóbbi hat szezonban összesen 231 millió eurós bevételünk volt eladásokból.

Denis: Denis Suárez leigazolása az egyik célunk, de még nem teljes a egyezség. Azt szeretnénk, hogy visszatérjen.

Messi: Leónak már csak két év van hátra a szerződéséből, de azt akarjuk, hogy még sok-sok évig a mi játékosunk legyen. Biztosan meg fogjuk hosszabbítani Messi szerződését. Azt akarjuk, hogy addig maradjon nálunk, amíg vissza nem vonul. Karrieje csúcsán van jelenleg, napról napra jobban játszik.

Fiatal játékosok: A fiatal játékosok esetében az utóbbi időben a kölcsönadást vagy a visszavásárlási opcióval való eladást preferáljuk, mert ezáltal sokkal több játékpercet kapnak. Nehéz nekik a mi kezdőjátékosainkkal való versenyzés, így ha kölcsönadjuk őket egy ehhez hasonló klubhoz, nem állnak meg a fejlődésben.

La Masia: Nincs krízisben az akadémiánk. A gyerekek célja a tanulás, nem pedig a győzelem. Sokszor győznek is természetesen, de nem ez a fő cél. A FIFA átigazolási szankciója az akadémiára volt legnagyobb hatással, sok fiatalnak károsította ez a fejlődését.

Bravo, Ter Stegen, Mascherano: Bravo és Ter Stegen is maradni fog. Kellemes probléma az edzőnek, hogy két ilyen kiváló kapus közül választhat. Mascherano szintén marad.

Barça B: A Barça B téli igazolásaival az újabb kiesést akartuk elkerülni. Most pedig a másodosztályba való feljutás a célunk.

Középhátvédek: A legutóbbi megbeszélésünkön arra jutottunk, hogy csak egy középső védőt fogunk igazolni, nem kettőt.

Támadók: Egy új támadóra is szükségünk van. Két lehetőség közül választunk: vagy egy fiatal tehetséget veszünk nagy reményekkel, vagy egy tapasztalt játékost, akire bármikor számíthatunk. Ha szükséges, a klub elvehet valamennyit a következő évi költségvetésből, amit idén igazolásokra költhet.

Gabriel Jesus: Semmit nem tudok megerősíteni vagy tagadni Gabriel Jesussal kapcsolatban. Többször is láttam őt játszani, egy remek játékosról van szó, de ezt csak futballszurkolóként mondom.

Luis Enrique: Még nem tárgyaltunk Luis Enriquével a szerződéshosszabbításáról. Nagyon jó munkát végez. Az elvárások nagyon magasak voltak, de sikerült teljesítenie őket.

Halilović: Ő még nem fog visszatérni, egy olyan csapathoz kell mennie, ahol sokat fejlődhet, de számolunk vele a jövőben.

Arda, Aleix: Az edzőnek szüksége van Arda Turanra és Aleix Vidalra is a következő szezonban.

Samper: Számolunk Sergi Samperrel, de a következő szezont kölcsönben fogja tölteni egy másik csapatnál.

süti beállítások módosítása