Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Barca - Real csata az 'új Neymar' aláírásáért

Hová fog szerződni Gabriel Jesus?

2016. július 04. - fehertamas

gabijesus.pngGabriel Jesus a dél-amerikai futball legújabb szenzációja. 19 évesen fontos tagja a Palmeirasnak, eredeti pozíciója középcsatár, de képes bejátszani a széleket is, hiszen rendkívül technikás játékos. Teljesítménye fel is keltette az európai nagyok figyelmét, a topligák legjobb csapatai mind megpróbálkoztak a fiatal brazil megszerzésével, ám végül két jelentkező maradt talpon a versenyfutásban: a Barca és a Real. 

Túlzás nélkül állítható, hogy Gabriel Jesus a legnagyobb érdeklődést kiváltó brazil tehetség Neymar óta és a dolgok jelenlegi állása szerint az átigazolása is hasonló lehet. A szerződését a napokban meghosszabbító Barca-sztárhoz hasonlóan, Jesus is a katalánok figyeltje volt már jóval azelőtt, hogy tárgyalásokat kezdtek volna egy esetleges átigazolásról. Ahogyan 2013-ban, most is bejelentkezett a Real Madrid idővel a média által felkapott tehetségért, de egyelőre úgy tűnik, hogy Florentino Perezék most is egy kissé elkéstek. A királyiak elnöke azonban még mindig nem heverte ki, hogy annak idején lecsúszott Neymarról, ezért mindent megpróbál, szokásához híven nem sajnálja a pénzt. 

A Sport értesülései szerint a Barcelona 19 milliót ajánlott a játékosért, amit vélhetően meg fog emelni a napokban, mert a Palmeiras kevesli az összeget. Emellett azonban a Real 35 millió eurós ajánlatot nyújtott be Giovanni Branchininek, Gabriel Jesus ügynökének, és hajlandó 6 millió eurót fizetni bónuszban a játékosnak valamint 5 milliót az ügynöknek, ha tető alá hozzák az üzletet és a brazil a királyiakhoz szerződik. 

Az egyetlen hátulütő azonban, hogy Gabriel Jesus a katalánokat preferálja, hiszen ők már felvették vele is a kapcsolatot és biztosították arról, hogy megkapja az időt és a lehetőséget Barcelonában, plusz a hasonló utat bejáró Neymar jelenléte sem utolsó szempont. A Barcának azonban vélhetően emelnie kell majd az ajánlatán, a Real Madrid akciója miatt, ha nem akar lecsúszni a brazil tehetségről. | FEHÉR TAMÁS

süti beállítások módosítása