Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Ki is az új balhátvédünk, Lucas Digne?

2016. július 13. - fcblaurie

sima_9.png

Digne-t a balhátvéd pozíció megerősítése céljából igazolta le a Barcelona, ezzel fiatalabbá és gyorsabbá téve a csapatot. A francia érkezése ma vált hivatalossá, kattints, ha mindent tudni szeretnél róla!

A 22 éves játékos a Lille-ben kezdte pályafutását, amelynek nagycsapatában a 2011/12-es szezonban mutatkozott be. Két idényen keresztül keresztül játszott a Lille-ben, és ottani teljesítménye felkeltette a Paris Saint-Germain érdeklődését, így 2013-ban 15 millió euróért eligazolt a francia fővárosba.

A PSG csapatánál szintén két idényt töltött, de nem alkotott maradandót, ezért a több játéklehetőség és tapasztalatszerzés reményében a tavalyi szezonra kölcsönadták őt a Romának. Olaszországban újra megtalálta régi formáját, ennek köszönhető, hogy most már Luis Enrique keretéhez tartozik.

A Barcelona szélsőhátvédjének lenni nem egyszerű, mivel megállás nélkül futnia kell hol a támadás, hol pedig a védekezés segítéséhez. Amikor támadnak, akkor gyakorlatilag ők is szélsők, de ha a csapat elveszti a labdát, akkor hátra is kell érniük amilyen gyorsan csak lehet. Digne azonban tökéletesen betöltheti ezt a szerepet, mivel megvan a képessége mindehhez. Ezenkívül nagyon jók a beadásai és passzjátéka is kiváló.

Mellette szól még, hogy 22 éves létére már 148 tétmeccsen lépett pályára. A tavalyi szezonban nagyon fontos tagja volt a Romának, ahol összesen 43-szor játszott, és mindegyiken kezdő volt. Az olaszok marasztalták volna Digne-t, de a Roma költségvetésébe valószínűleg nem fért volna bele egy 17 milliós igazolás. A hírek szerint 11 millió eurót ajánlottak érte a PSG-nek, de azt nem fogadták el, így a Barça lecsapott rá, kifizetve Digne kivásárlási árát.

Digne Umtitivel együtt szerepelt a francia válogatott minden korosztályában, és mindketten részesei voltak a franciák U20-as vb-győzelmének 2013-ban, ezenkívül Didier Deschamps keretében is ott voltak az idei Európa Bajnokságon, ahol ezüstérmesek lettek. Az új balhátvédünk a Barça harmadik igazolása idén Denis Suárez és Samuel Umtiti után. Denis Suárezt már bemutatták, Umtiti bemutatására pedig pénteken kerül sor, addig is olvassátok el róla szóló cikkünket!

Lucas Digne nevét egyébként így kell kiejteni: 'lüká diny'. Tehát nem 'Dinnye', mint ahogy azt valószínűleg sokan gondolták, hanem csak 'Diny'. Isten hozott a Barcelonában, Digne! | LAURIE

süti beállítások módosítása