Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Ismerjük meg az új arcokat!

2016. július 30. - fcblaurie

sima2_1.png

Luis Enrique 12 Barça B-játékost vitt el az angliai edzőtáborba és a Celtic elleni meccsre. Ha egyiküket sem ismerted, ne csüggedj. Most bemutatjuk mind a 12 játékost! Kattints, ha meg akarod ismerni őket!

JOSÉ AURELIO SUÁREZ
(20 éves, kapus)

José Aurelio Suárez Gijónban született, pályafutását a Rocesben kezdte el, és 2011-ben érkezett meg a La Masiára. A tavalyi szezonban Adrián Ortolával küzdött meg a kezdőtagságért, az edző sokat cserélgette őket, így mindketten játékban voltak, de gyakorlatilag ő a nagycsapat negyedik számú kapusa. A Barcelona viszont idén nyáron kölcsönadta Ortolát az egyik La Liga-újoncnak, a Deportivo Alavésnek, így valószínűleg José Suárez véglegesen átveszi a helyét a kapuban, habár most igazolták le a Gimnàstictól Alberto Varót, így ismét nagy küzdelem lesz a kezdőbe kerülésért kapus poszton.

28809498.jpg

JOSEP MARTÍNEZ
(18 éves, kapus)

Josep Martínez a tavalyi szezont még a Juvenil B-ben töltötte, idén került még csak fel a Juvenil A-ba, de Luis Enriquét ez nem zavarta, és őt vitte el harmadik számú kapusnak az angliai edzőtáborba. Mielőtt a La Masiára került volna, érdeklődött iránta a Villarreal, a Valencia és az Atlético Madrid is, de ő Barcelonát választotta. 191 cm-es magasságával könnyedén lehúzza a beíveléseket, nagyon jók a reflexei és ami egy Barça-kapusnál nagyon fontos, a passzjátéka is kiváló. Példaképei Andoni Zubizarreta és Santi Cañizares.

29100078.jpg

MARLON SANTOS
(20 éves, középhátvéd)

Marlon Santost most nyáron vette kölcsön vételi opcióval a Barça B a Fluminensétől. A brazil védő a jövő embere lehet, sokan már az 'új Thiago Silvának' nevezik. Brazíliában még Thiago Silváénál is nagyobb jövőt jósolnak neki, szerintük a 20 éves Silva nem volt ennyire jó, mint most Marlon. Technikás és gyors játékos, ezenkívül nagyon ritkán szabálytalankodik.

28809604.jpg

BORJA LÓPEZ
(22 éves, középhátvéd)

Őt már egy korábbi posztban bemutattuk, télen igazolták le, azóta nem történt újdonság a karrierjében. Borja López a Monacótól érkezett, ahol egy meccsen lépett pályára, előtte a Sporting Gijónt erősítette, ezenkívül tagja volt a Rayo Vallecanónak és a Deportivónak is. Ballábas futballista, aki spanyol U18-as, U19-es és U20-as válogatott is volt. 192 cm-es magassága miatt kiválóan fejel, jól passzol és fiatal kora ellenére igen tapasztalt.

12615771_1113471561999090_6918251504270747076_o_1.jpg

JOSÉ ANTONIO MARTÍNEZ
(23 éves, középhátvéd)

Martínez is a Barça B egyik új igazolása, a Sevilla B csapatától érkezett. Huelván született, 189 cm magas, jól fejelő futballista. A Celtic elleni mérkőzést látva labdakezelésben és passzolásban még javulnia kell (sokat). Borzalmasan mutatkozott be a nagycsapatban, két óriási hibája is volt, az egyikből gól született. Reméljük, nem veszti el az önbizalmát, és fontos tagja lesz a Barça B-nek a szezonban.

27586070.jpg

NILI PERDOMO
(22 éves, jobbhátvéd)

Nili szintén új igazolás, a Barça B a Las Palmastól csábította el. Gyerekkora óta a Kanári-szigeteken játszott, a Las Palmas nagycsapatában 2015 júniusában mutatkozott be a Deportivo Alavés ellen, ezenkívül a tavalyi szezonban egyszer pályára lépett a Barcelona ellen is. Idén nyáron járt le a szerződése, így ingyen meg tudta szerezni a Barcelona. Eredeti posztja jobbhátvéd, a Celtic elleni felkészülési meccsen azonban balhátvédnek állította be Luis Enrique.

27585696.jpg

GERARD GUMBAU
(21 éves, középpályás)

Gumbaut sokan ismerik, többször is játszott már a nagycsapatban. A középpálya bármely pontján bevethető. 2014 óta a Barcelona B játékosa, előtte a Gironában játszott. Az elmúlt szezonokban Luis Enrique többször is Gumbau hívta fel egy-egy meccsre Samper helyett, aminek a szurkolók nagyon nem örültek, mivel Samper lényegesen tehetségesebb futballista, mint Gumbau. Enrique döntését a Barcelona B-ért felelős igazgatója indokolta meg: "Luis Enrique azért Gumbaut hívta fel általában, mert meg akarta ismerni. Samperről már mindent tudott."

gumbau_camara.jpg

Gerard Gumbau (balra) és Juan Cámara

CARLES ALEÑÁ
(18 éves, középpályás)

Carles Aleñá egyértelműen a La Masia egyik legtehetségesebb játékosa, elképesztő dolgokat művel a labdával, nagy jövő áll előtte. A tavalyi szezont többnyire a Juvenil A-ban töltötte, de Gerard López vezetőedző többször is felhívta a Barça B-hez, ahol meggyőző teljesítményt nyújtott, és Luis Enrique érdeklődését is felkeltette. Egyik legemlékezetesebb gólját az Ifjúsági BL-ben szerezte a Roma ellen. A Celtic ellen is voltak jó cselei, passzai, de még sokat kell fejlődnie neki is.

alena.jpg

ÀLEX CARBONELL
(18 éves, középpályás)

A Barça-nevelés Carbonellt 2011-ben eladták a Cornellának, de két évvel később visszahozták remek teljesítménye miatt, azóta pedig folyamatosan fejlődik, és járja végig a ranglétrát. Idén nyáron került fel a Barcelona B-be, és felkerülése után azonnal meg is hosszabbították a szerződését további öt évvel. Posztja támadó középpályás, de a széleken is bevethető, sőt középcsatár pozícióban is, a Celtic ellen utóbbi volt.

carbonell.jpg

JUAN CÁMARA
(22 éves, balszélső)

Cámara is már bemutathozhatott a nagycsapatban korábban, első meccsét a Leverkusen ellen játszotta 2015. december 9-én, majd februárban a Valencia ellen is beállították, ahol azonnal kiosztott egy gólpasszt Wilfrid Kaptoumnak. A Villarrealban nevelkedett, oszlopos tagja volt a Villarreal C- és B-csapatának, de mielőtt felkerült volna a nagycsapathoz, leigazolta őt a Barcelona B. A Celtic ellen balhátvédet játszott, és ahhoz képest, hogy nem ez az eredeti posztja, a mérkőzés legjobbjának választották a rendezők. Megérdemelte, jól játszott.

29155589.jpg

JESÚS ALFARO
(25 éves, jobbszélső)

Alfaro a spanyol harmadosztályú Alcoyanóból ment át idén nyáron a Barça B-be. Alacsony játékos 171-cm-rel, és mindkét szélen bevethető. A Celtic ellen jobbszélső volt, és voltak ígéretes megmozdulásai, de a nagycsapatban valószínűleg nem fog rendszeresen lehetőséget kapni, mivel már 25 éves. Alfaro csak a B-csapat megerősítése miatt jött, hogy visszajussanak végre a másodosztályba. Ilyen szempontból nagyon jó igazolás.

27585874.jpg

RAFA MÚJICA
(17 éves, középcsatár)

Rafa Mújica is nagyon ígéretes játékos, 17 éves kora ellenére már a Barcelona B-ben játszik, és már a nagycsapatban is bemutatkozott. A spanyol U18-as válogatott játékost avaly nyáron igazolták le a Las Palmas ificsapatából 200 ezer euróért. Példaképei Luis Suárez és Robert Lewandowski, mindig megnézi a meccseiket, ahol őket figyeli, hogy jobb játékossá válhasson. Eredetileg középcsatár, habár a Celtic ellen balszélsőt játszott.

mujica2.jpg

süti beállítások módosítása