Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Viszlát Bravo!

Guardiolához igazol a chilei portás

2016. augusztus 24. - fehertamas

bravo.pngClaudio Bravo két szezon után elköszön Barcelonából, hogy új kihívásokkal folytassa karrierjét. A 33 éves hálóőr Pep Guardiolával, a katalánok egykori sikeredzőjével fog dolgozni a tréner egy új, most induló projektjén, a Manchester Cityben. A Barcelonát két bajnoki címhez segítő Bravo már elhagyta a katalán fővárost és már Angliában van, hamarosan aláírja új szerződését. A HúngaroBarca blog a tovább mögött búcsúzik a chilei hálóőrtől. 

Luis Enrique két éven át roppant kényelmes helyzetben volt, ami a kapusposztot illeti. Két aduász is volt tarsolyában ezen a fronton, egy fiatal bizonyítási vágytól égő német, Marc-André Ter Stegen, illetve egy rutinos róka, a magabiztosságot árasztó Claudio Bravo. Ahogyan az előző szezon végéhez közeledtünk, itt-ott, nyilatkozatokban elejtett, a kapusok elégedetlenségéről szóló véleményeknek és pletykáknak köszönhetően a kényelmes helyzet kellemes teherré vált. Amikor azonban az elmúlt hetekben a kapusok leültek a vezetőséggel beszélgetni és kész tények elé állították őket, bebizonyosodott, hogy a dolgok akkori állását nem lehet tovább fenntartani. 

Mindkét kapus ugyanis több és több játékidőt akart, ezért a vezetőségnek döntést kellett hozni. Az ésszerűség diktálta a választást: a fiatal és nagy jövő előtt álló Ter Stegen, az 1-es számú mez tulajdonosa élvezett előnyt. Claudio Bravo távozása mégis fájó pont, hiszen a chilei rendesen a culék szívéhez nőtt, mióta két évvel ezelőtt megérkezett Baszkföldről, a Real Sociedad csapatából. 

Ugyan Lucho regnálása alatt jelentősen feljavult a Barca védekezése, ez mégis csak az egyik indok volt, ami miatt 2014-ben végre nagyobb nyugalommal néztem kedvenc csapatom meccseit. A Bravo nevével is fémjelzett bajnokikat mindig eltöltötte egyfajta biztonságérzés, ez bizonyára a chilei személyiségéből adódott. Nem gyakran éreztem konstans veszélyben a katalán kaput, ha ott volt Bravo, aki rendszerint hárította a lövéseket, megállította a bombákat, kitornászta a rakétákat. 

Egy kicsit sajnálom a manchesteri kékek szurkolóitól ezt az érzést, de megértem Bravo döntését. Egy európai élcsapatban, egy ígéretes projekt részeseként első számú portás lehet, nem akármilyen edző kezei alatt dolgozhat. Talán utolsó európai állomás a chilei hálóőr számára, nem akármilyen befejezés volna karrierjének a legmagasabb szinten. 

Szombaton hivatalos megerősítést nyert Robert Fernandez sportigazgató által: 74 Barca meccs után, melyből 48 alatt nem rezgett a háló (az a legmagasabb kapott gól nélküli meccsszám a La Ligában 2014 óta), elköszön hát a chilei hálóőr, aki minden versenysorozatot megnyert amiben pályára lépett (2 La Liga, Spanyol Szuperkupa és Klub VB), Zamora-díjas (2014-15) és LFP Idény legjobb kapusa díjas (2014-15), egy nem akármilyen két évre tekinthet vissza. Sok sikert kívánunk a továbbiakban Claudio Bravonak! | Fehér Tamás

babunski-celebra-ultimo-gol-del-partido-1438203127676.jpg

süti beállítások módosítása