Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Douglas hisztije a Barcelona irodájában

2016. szeptember 21. - fcblaurie

sima2_2.png

A nyári átigazolási időszak utolsó napjaiban végre pont került egy régóta húzódó ügy végére: Douglas eladására. A vezetőség viszont nem gondolta volna, hogy ennyire hosszú és fáradalmas munka lesz a játékos elpasszolása. Részletek a cikkben.

Douglas 2014-ben érkezett a São Paulótól 4 millió euróért, azóta összesen 3 meccsen játszott és 8 trófeát szerzett. Luis Enrique már régóta meg akart válni tőle, mivel teljesen használhatatlan, és az edző ezen a nyáron unta meg a várakozást, és arra utasította Robert Fernández sportigazgatót, hogy találjon a brazilnak egy új csapatot.

Sportigazgatói pályafutása során Robert Fernández valószínűleg még soha nem kapott ennyire nehéz feladatot. Azt remélhetőleg nem kell részletezni, hogy a nagyobb csapatok miért nem akarták szerződtetni Douglast, annak ellenére, hogy 54 pályán töltött percenként nyer egy trófeát. Viszont a másodosztályú vagy újonnan feljutott csapatoknak sem kellett, mivel olyan magas a fizetése, hogy habár a Barcelona felajánlotta nekik, hogy Douglas fizetésének nagy részét ők fogják állni, a maradék összeg még így is nagyon sok volt a kiscsapatok költségvetésének. Annyit meg azért nem ér Douglas, hogy miatta csődbe menjen egy klub. A Deportivo Alavés és a Leganés épp ezen okok miatt állt el a szerződtetésétől.

Majd Douglas rátett még egy lapáttal a történetre, amikor kijelentette, hogy esze ágában sincs elmenni, neki 2019-ig szerződése van és azt ki fogja tölteni. Ha viszont mégis úgy döntene, hogy eligazol, akkor mindenképp egy spanyol csapatba szeretne menni, mivel a spanyol állampolgárság megszerzéséhez még legalább egy évig Spanyolországban kell maradnia.

A szerződésaláírás napján a vezetőség behívta Douglast az irodába, elétették a szükséges papírokat, mondták neki, hogy írja alá, így a következő szezont a Sporting Gijónban fogja tölteni, de ő nem volt hajlandó aláírni azokat. Douglas lelkileg teljesen összetört a klub bánásmódja miatt, és úgy döntött, addig nem megy ki az irodából, amíg meg nem semmisítik a papírokat.

A vezetőség ezután lépésre szánta el magát, behívták Douglas szüleit hívták Douglas ügynökét, hogy győzze meg a brazilt arról, hogy jó helye lesz Gijónban. Az ügynök elmondta Douglasnak, hogy nem szabad így viselkednie és ok nélkül sértődött meg a klubra. [Mintha valami óvodást kéne győzködni arról, hogy nem szép dolog elvenni másnak a játékát.] Az ügynök addig-addig győzködte Douglast, hogy a játékos végül feladta és odafirkantotta sértődött aláírását a papírokra.

Néhány héttel később ismét Douglas került reflektorfénybe, amikor is a brazil alvás közben sérült meg. A Gijón csapata épp hazafelé utazott a Celta Vigo elleni meccsről, Douglas pedig rossz pozícióban merült álomba a buszon, ennek következtében meghúzódott a farizma. Vagy lehet, hogy csak bekamuzta az egészet, mert nem akarta, hogy Neymar szombaton csontig alázza.

58.jpg

süti beállítások módosítása