Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Hogyan oldhatja meg Enrique a sérült Messi pótlását?

2016. szeptember 24. - azulgrana98

sima_24.png

Ma Asztúriában lesz jelenése a Barçának a Sporting Gijón ellen, de Messi nélkül. Nyilvánvalóan nélküle is a győzelem a cél, de pótlásának mikéntje – most és a továbbiakban – még mindig vita tárgyát képezi. Luis Enrique sajtótájékoztatóján azt mondta, minden lehetőséget figyelembe vesz, néhány ilyen opciót le is vezetünk a tovább mögött.

Luis Enrique irányítása alatt eddig 16 alkalommal kellett mellőzni Messit, ebből 13 győzelem mellett 2 döntetlen és 1 vereség a mérlege a csapatnak. A gólokat tekintve se állunk rosszul, Leo nélkül ezeken a meccseken 49-et szerzett a csapat, ami levetítve eléri a meccsenkénti hármas átlagot.

Az argentin csillag pótlására a legvalószínűbb jelölt Arda Turan. Az MSN valamelyik tagjának hiányában rendszerint őt választotta Enrique. Vele a pályán a hagyományos 4-3-3-as taktikai felállás megmaradhat, annak ellenére hogy Arda a támadás jobb oldalán kaphatna helyet. A törökön kívül még Rafinha az, aki szóba jöhet mint jobbszélső.

sda.png

A következő opciót friss igazolásunk, név szerint Paco Alcácer jelentheti. Az ő jelenlétében a 4-3-1-2-es alakzatot nevezhetjük a legmegfelelőbbnek, ami tulajdonképpen egyfajta 4-3-3 két középre irányított szélsővel. Ebben az esetben Paco előtt játszhatna Neymar és Luis Suárez. Ez azért fontos, mert Messi hagyományos pozíciójában, azaz a szélen Paco kevésbé lenne hatékony.

felallas3.png

Jó megoldás lehetne a középpálya „bővítése” is. Ha a négy védő előtt felállna négy középpályás, akkor igazán ütőképes csapatot láthatnánk. A középpálya szinte teljes, Andrés Iniesta, Ivan Rakitić, Denis Suárez, André Gomes és Arda Turan is rendelkezésre áll. Ez esetben a támadószekciót a Neymar-Suárez duó képviselné.

felallas1.png

Reméljük Lucho a legmegfelelőbb és legkifizetődőbb felállást választja, ugyanis Messi ezen kívül még akár 3-4 másik meccset is kihagyhat: a jövőheti BL-mérkőzést, ahol a Mönchengladbach fogadja a Barçát, aztán a bajnokit a Celta otthonában, majd a Deportivo elleni meccset a Camp Nouban. Remélhetőleg a Manchester City ellen már láthatjuk játékban.

süti beállítások módosítása