Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Sporting Gijón - Barcelona: 0-5

2016. szeptember 24. - fehertamas

eredmeny.pngA spanyol bajnokság hatodik fordulójában az Abelardo irányította Sporting Gijón fogadta a Barçát, kik egy viszonylag tartalékos felállással is képesek voltak nagyarányú győzelmet aratni az egyébként szervezett és jól védekező asztúriai csapat felett. 

Ter Stegen - Roberto, Piqué, Mathieu, Digne - Busquets, Andre Gomes, Turan - Rafinha, Suárez, Neymar volt a kezdőcsapat 16.15-kor, amikor a mérkőzés kezdetét vette. 

A katalánok elhozták a három pontot, a gólokat Suárez, Rafinha, Neymar (kétszer) és Turan lőtték. A Sporting Gijón rendkívül összeszedett volt, az első fél órában meg is nehezítették a katalánok dolgát, akik igazán még veszélyeztetni sem tudtak. Elég volt azonban egy három perces rövidzárlat, s ezalatt be is lőtte az első kettőt a Barça, így a második félidőt már teljesen nyugodtan kezdték meg. 

Talán kicsit túl nyugodtan is, hiszen egy időre megintcsak feljött a Sporting, még ha komoly veszélyben nem is volt Ter Stegen portája. A 74. percben azonban Lora, a gijóni jobbhátvéd egy Roberto ellen elkövetett csúnya szabálytalanság után megkapta a második sárgáját és kiállították (+beállt a hazaiakhoz Douglas). Ami ezután következett talán már nem is érdemelte a Sporting, a Barça hármat gurított körülbelül 10 perc leforgása alatt, így 5 rúgott góllal fejezte be a mérkőzést. | Toma

Sporting Gijón 0-5 Barcelona
G.: Suárez (29.), Rafinha (32.), Neymar (81., 88.), Arda (85.) 

spritg.JPG

süti beállítások módosítása