Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Személyes ügy: Sporting Gijón - Barcelona előzetes

2016. szeptember 24. - fehertamas

elozetes_7.pngA hétvégén a Barça Asztúriában tesz látogatást, egészen pontosan Gijónban, Luis Enrique szülővárosában. Akármilyen szép is az elképzelés, nyilvánvalóan nem Lucho mamáját nézik meg a srácok, hanem a Sportinggal mérkőznek meg a három pontért. Előzetes a tovább mögött! 

A Spanyol Bajnokság hatodik játéknapján az El Molinonban szerepel a Barça. A három pont megszerzése kötelező feladat, miután a hétközi fordulóban az Atlético elleni rangadón csupán egy egységet tudtak otthon tartani a katalánok (kattints ide és nézd meg szerintünk hogy szerepeltek a játékosok), így továbbra is a Real Madrid üldözői, három ponttal lemaradva. 

A sorra kerülő ellenfél a Sporting Gijón, győzelemmel kezdte a bajnokságot az Athletic Bilbao ellen, ám az utóbbi két mérkőzésen kikapott: egy nagy verés az Atletitől (5-0) és egy 2-1-es vereség a Celta Vigótól. Az ex-barçás Ignacio Abelardo alakulata természetesen szívesen elcsípné a Barçát otthon, ám ehhez nekik is lesz egy-két szavuk. 

Sok új játékosuk van, de a játékstílusuk ugyanaz maradt, mint ami tavaly volt. Úgy gondolom, hogy erős letámadást fognak alkalmazni és nagy erőkkel védik majd a kapujukat – mondta Luis Enrique pénteki sajtótájékoztatóján

- az edző teljes nyilatkozatát ide kattintva olvashatod

A Barçának elsősorban Messi hiányával kell elszámolni, melyre Lucho szerint „több lehetőséget is el tud képzelni” (néhány ilyen lehetőséget csokorba is szedtünk mai cikkünkben), ám az sem biztos még, hogy Busquets játékra képes miután le kellett cserélni szerdán a matracosok elleni meccs második félidejében. Nagy kérdés, hogy hogyan oldja meg a mester a fontos hiányzók pótlását, annyi biztos, hogy nem árt ha Neymar, Suárez vagy akár Paco kitesznek magukért, még akkor is, ha Enrique sajtótájékoztatójában azt felelte, hogy nem vár el extra teljesítményt játékosaitól (mi elvárunk!). 

Az asztúriai származású edzőnek mindig személyes ügy a gijóni túra, hiszen ebben a városban született és nevelkedett, illetve ebben a csapatban mutatkozott be és játszotta karrierjének első idényeit. Nem csoda, hogy a Barça iránti odaadása mellett vállaltan van hely a szívében a Sporting Gijónnak, melyet jelenleg jó barátja Abelardo irányít.

Ennek ellenére még jól meg kell verni őket. | Toma

3436eca800000578-3592071-image-m-2_1463357772916.jpgMikor a Sporting tavaly bravúrral bent maradt az első osztályban, még Lucho sem tudta megállni, hogy ne fejezze ki örömét a csapat mezében

süti beállítások módosítása