Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Fordulófigyelő: megint botlott a Real, 1 pontra jött fel a Barça

2016. szeptember 26. - fehertamas

lliga_1.pngA Barca nem erőltette meg magát, ám így is kiütéssel nyert, az Atletico Madrid otthon kiszenvedte, a Real Madridnak azonban nem sikerült begyűjteni mind a három pontot a Spanyol Bajnokság hatodik fordulójában. Az eddigi második Sevilla is bukott, így változás állt be az élmezőnyben. Részletek a tovább mögött. 

Ahogy azt már kiveséztük, a katalánok ötgólos győzelmet arattak Asztúriában a Sporting Gijón felett, ezzel megszerezték a három pontot. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ezzel ők a forduló győztesei, hiszen két rivális is botlott a hatodik játéknapon, ezzel a Luis Enrique vezette csapat a harmadik helyről a másodikra jött fel és már csak egy pont van köztük és a listavezető között. 

A Barcelona tehát minimális erőfeszítéssel ért el bravúros eredményt, [...] a játékosok csak annyit tettek meg, amennyit muszáj volt (főleg a második félidőben), semmivel se többet, ez egy ilyen meccs volt. A csapat tagjai gyakorlatilag a pályán kezdték meg a pihenést a szerdai Mönchengladbach elleni BL-mérkőzésre. Magyarázkodásra azonban természetesen nincs szükség egy ötgólos győzelem után. Ezen a nyugodt délutánon ráadásul szép gólokat láthattunk. A helyzetkihasználás kifejezetten jó volt, valamint pozitívum az is, hogy több kulcsjátékos pihenhetett, így ráadásul azok is lehetőséghez jutottak, akik nem az alapcsapat tagjai. A pályán lévő 11 ennek ellenére is magas szinten teljesített, nem volt kérdés, hogy melyik csapat a jobb.

A Sporting jól kezdett, szervezetten játszottak, egy ideig teljesen méltó ellenfele volt az asztúriai klub a katalánoknak. A hirtelen bekapott két góllal azonban látszólag eldőlt a mérkőzés, emberhátrányban pedig csúnyán szétestek a hazaiak. A hibákat a Barça kegyetlenül megbüntette.

Részlet a meccs értékelőjéből, melyet teljes egészében ide kattintva elolvashatsz. 

Az első helyezett ugyan még mindig a Real Madrid, de az előnyük csökkent, hiszen képtelenek voltak nyerni a Las Palmas otthonában. A királyiak egy 2-2-es eredményt tudtak elérni egy hajtós mérkőzésen a kanárik ellen, akik az utolsó tíz percben egyenlítettek ki, Sergio Araujo jóvoltából aki a Barca B-ben is megfordult. Cristianoék bár nem játszottak rosszul, a helyzeteiket nem igazán tudták értékesíteni, a portugál hetes nagy bosszúságára. Egy ponttal távoztak a Gran Canaria stadionból, így a Barcelona felzárkózhatott mögéjük. 

Ehhez kellett azonban az is, hogy a Sevilla elvérezzen a San Mamésben, ahol 3-1-es vereséget szenvedtek Jorge Sampaoli emberei. Eddig az andalúzok voltak a második helyen, de ezzel a bukással most a Barca és a Bilbao, de a Villarreal és az Atletico Madrid is eléjük került. 

A matracosok is három pontot szereztek a hétvégén a Deportivo la Coruna ellen, bár sokkal nehezebben sikerült ez nekik, mint azt talán előtte gondolták. Az Atleti szinte végig emberelőnyben játszott, de így is csak egyetlen gólt tudtak begyötörni, azt is a 70. percben, Griezmann jóvoltából. Így vagy úgy, de visszaértek az élbolyba, a kezdeti botlások után. 

A katalánok jövő heti ellenfele, a Celta Vigo éppen Barcelonában tett látogatást a hétvégén, ahol az Espanyolt győzték le, a hosszabbításban lőtt két góllal. Az élmezőnyön még látszik, hogy még csak most kezdődött a szezon, nem sok választja el a csapatokat egymástól, ám a Barcelona igyekszik bebiztosítani a helyét, ehhez jövő héten muszáj lesz legyőzni idegenben a galíciaiakat. | Toma

süti beállítások módosítása