Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Stegen hazatér: Borussia Mönchengladbach - FC Barcelona - előzetes

2016. szeptember 27. - granculé

elozetes_8.pngA 2016/17-es BL-kiírás 2. fordulójában a C csoportban ter Stegen nevelőegyesülete, a Mönchengladbach fogadja a Barçát a Borussia-Parkban. A 18 év, amelyet a német kapus eltöltött itt, nem múlhatott el nyom nélkül, így minden bizonnyal ez egy érzelemdús összecsapás lesz számára, de nem csak emiatt ígérkezik érdekesnek a találkozó.

A Borussia félelmetes mutatóval rendelkezik otthon (11M-11GY). A Bajnokok Ligájában tavaly már szerepelt a Gladbach, méghozzá nem is rosszul. A jelenleg is csoport rivális Citytől ugyan oda-vissza kikaptak (1:2, 2:4), a Juventustól kétszer is pontot csentek (0:0, 1:1), a Sevillát pedig hazai pályán el is kapták (4:2). Ebben a sorozatban az első fordulóban a Manchester Citytől 4:0 arányú vereséget szenvedett az Etihad stadionban, remélhetőleg nem holnap kezdik el gyűjteni a pontokat.

A Barça az első fordulóban a Celticet fektette két vállra egy történelmi meccsen (7:0), de a csoport 3 legnehezebb meccse még hátravan, a német túra után Pep Guardiola Cityje következik először hazai pályán, majd idegenben. A Barça még sohasem találkozott a Borussiával, de a német csapatok elleni mérlege pozitív (57M: 31GY, 12D, 14V).

Az ismerős környezetben pályára lépő ter Stegen úgy látja, hogy „minden meccs nehéz, a csapat nem tudhatja, mire készül az ellenfél, ezért 100%-ra lesz szükség a győzelemhez”. Ezt a véleményt osztja Luis Enrique is, aki hozzátette, „a Borussia hazai pályán különösen erős, nem csak labdával, hanem anélkül is nagyon veszélyes”. Az épp a minap hosszabbító hazai szakvezető, André Schubert tudja, hogy nem mindennapi ellenféllel találkoznak holnap, megpróbálnak „energikusan, önbizalommal pályára lépni, hű maradni a stílushoz és megnehezíteni a Barcelona dolgát”.

A Gladbach (GY-D-GY-V-V) az utolsó 11 hazai mérkőzését kivétel nélkül megnyerte, a hétvégén az Ingolstadt csapatát gyűrte maga alá a Borussia-Parkban (2:0). Az előző szezonban a 4. helyet csípték el a Bundesligában, ami BL-selejtezőt ért (Young Boys - 3:1, 6:1) és most is ezt a pozíciót foglalják el 5 forduló után a német pontvadászatban.

A katalánok (GY-D-GY-GY-V) a sérült Messin, valamint Umtitin kívül még további játékosokat pihentetve (Mascherano, Alba, Rakitić, Iniesta) 5:0 arányban nyertek Gijónban és 1 pontra megközelítették a Las Palmason botló és listavezető Real Madridot.

Kétség sem férhet hozzá, hogy a Barcelona a meccs esélyese, de a Borussia-Park egy igazi oroszlánbarlang, ahol egy csapat sem mehet biztosra, ezt a Gladbach félelmetes hazai mutatója is alátámasztja.

Várható kezdő: ter Stegen - Roberto, Piqué, Mascherano, Alba - Busquets, Rakitić, Iniesta - Arda, Suárez, Neymar

süti beállítások módosítása