Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

BL: Borussia Mönchengladbach - Barcelona: 1-2

2016. szeptember 28. - fehertamas

eredmenygldbachbarca.pngA Borussia Mönchengladbach vendégeként lépett pályára a Barca az idei Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. A németek tisztesen helyt álltak a második félidő közepéig, amikor is a katalán gépezet kétszer is kimutatta foga fehérjét, ezzel megszerezte a győzelmet egy nagyon nehéz meccsen.

Ter Stegen, Roberto, Pique, Mascherano, Alba, Iniesta, Busquets, Rakitic, Alcacer, Suarez, Neymar - ez a kezdőtizenegy szerepelt a második BL játéknapon a Borussia Parkban. 

Ahogyan azt az előzetesben már jegyeztükGladbach stadionja igazi erőd, ezt be is mutatták az első félidőben, amikor is inkább ők kerekedtek felül, nagyon veszélyesen játszottak, s Busquets hibáját kihasználva a 34. percben Thorgan Hazard révén gólt is szereztek. A vendégek veszélyeztettek ugyan, de képtelenek voltak megzörgetni a hálót. 

A második félidő sem kezdődött jobban, a Barcelona nem tudta játszani a játékát, ezért volt szükség arra, hogy valaki a katalánok klasszisai közül megvillantsa tudását. Ez az ember volt a Rakitic helyére érkező Arda Turan, aki a 65. percben, miután Neymar átemelte a védelmet, nagyon szép gólt szerzett. Ekkor eltűnt a Barcára egyre inkább nehezedő nyomás, ennek eredményeképpen alig 10 perc elteltével egy kapusról kipattanó labdát Gerard Piqué kotort a kapuba.

A Barcelona nem kis akadályt vett sikeresen, egy nagyon jól futballozó Borussia Mönchengladbach ellenében is sikerült három pontot szerezni. | Toma

Mönchengladbach 1-2 Barcelona
G.: Hazard (34.), ill. Arda (65.), Piqué (74.)busigladbach.JPG

süti beállítások módosítása