Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Celta Vigo - FC Barcelona: 4-3

2016. október 03. - fehertamas

celtafcb.jpgA tavalyi bajnokság folyamán négy gólt kapott a katalán gárda a Balaídosban, a történelem pedig megismételte magát. A La Liga hetedik fordulójában a Celta Vigo ellen játszott a Barcelona és hiába küzdött nagyot a második félidőben, szerzett pont nélkül és rossz szájízzel volt kénytelen elhagyni Galíciát. 

Luis Enrique újabb rotációs tervét küldte fel a pályára Berizzoék ellen, pontosan így nézett ki a felállás: Ter Stegen - Sergi Roberto, Gerard Piqué, Jeremy Mathieu, Jordi Alba - Sergio Busquets, Andre Gomes, Arda Turan  - Rafinha, Suárez, Neymar. 

Már a mérkőzés elején észrevehető volt a katalánok jelenlétén, hogy valami nincs rendben: problémák voltak a labdatartással, a védelmet könnyen zavarba lehetett hozni és még helyzeteket sem nagyon tudtak kialakítani. Az igazi rémálom azonban a 22. percben kezdődött, amikor egy eladott labdát követően a Celta villámgyors támadását a dán Pione Sisto értékesítette. A következő 10 percben összezuhant a Barca és még kettőt kaptak a kiválóan kontrázó galíciaiaktól, Iago Aspas és Mathieu szerencsétlen tisztázási kísérlete révén. A félidő végén sokkolva a Barca, 3-0-ával vonulnak be az öltözőbe. 

A második félidő sem indult sokkal jobban, ám a csapat szépen lassan éledezni kezdett a csapat, főleg Gerard Piquének köszönhetően. A katalán hátvéd vasárnapi attitűdjével mintha Puyol tért volna vissza a csapatba, egy emberként vette magára a másik tízet, tüzelve és küzdelemre sarkallva őket. Folyamatosan fent volt a támadásokkal, s vissza is ért védekezni, melynek meg is lett az eredménye, az 58. percben a csapat meg is szerezte az elsőt, Piqué jóvoltából. Ennek köszönhetően a csapat még jobban magára talált, s a 63. percben Andre Gomes kiharcolt egy tizenegyest amit Neymar értékesített. Már csak egy gól volt a két csapat között és a Barca frissen kapott lendületével közelinek tűnt az egyenlítés, ám újabb hirtelen fordulatot vett az egyébként is kiszámíthatatlan mérkőzés: Ter Stegen óriásit bakizott, nekilőtte a labdát a felé rohanó Pablo Hernandeznek, akiről bepattant a Celta negyedik gólja a hálóba a 77. percben. Barca egyenlítés helyett újabb vigói gól, ez már végképp letörte a katalánok lendületét. A véghajrában Gerard Piqué - aki még ezután sem adta fel a harcot - szűkítette eggyel a két csapat közti különbséget, de már képtelen volt a csapat egyenlíteni. A végeredmény 4-3, nem szereztünk pontot, ami azért igazán fájó mert a Real döntetlent játszott a hétvégén, így előzhetett volna a katalán gárda. 

Celta Vigo 4-3 Barcelona

G.: Sisto (23.), Aspas (31.), Mathieu (33. - öngól), Pablo Hernández (77.), ill. Piqué (58., 87.), Neymar (64. - 11-esből)

süti beállítások módosítása