Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Előzetes: Manchester City - Barcelona

A csoportgyőzelem a tét

2016. november 01. - granculé

elozetes_13.png

Újra összecsap a Barcelona és a Manchester City, ezúttal a helyszín Anglia. A „polgároknak” szinte kötelező a győzelem, míg a Barçának a döntetlen is elég és egy vereséggel sem kerülne különösebb veszélybe a továbbjutás. Ismerve a Barcelona hozzáállását, nem fogják félvállról venni a találkozót és most is a győzelemre törekednek, hogy mielőbb megnyerjék a csoportot, ezért egy fordulatos és izgalmas találkozóra van kilátás. Edzői nyilatkozatok, aktuális keretek, formák, esélyek és egy kis történelem a cikkben.

A két csapat múltja kiemelkedő Barça-fölényt mutat, az utóbbi években ötször is megmérkőztek a Bajnokok Ligájában és mind az öt alkalommal a katalánok kerekedtek felül (gólarány: 11:2). A 2013/14-es BL-nyolcaddöntőben idegenben 2:0-ra, hazai pályán 2:1-re, a rákövetkező szezonban szintén a nyolcaddöntőben Manchesterben 1:2-re, otthon 1:0-ra, jelenlegi sorozatban pedig a Camp Nouban két hete 4:0-ra diadalmaskodtak Messiék.

Annak ellenére, hogy a továbbjutás már félig zsebben, Luis Enrique szeretné mielőbb biztosan letudni az egészet és megnyerni a csoportot, így a legnagyobb rivális otthonában is győzelemre törekszik. A hazaiak katalán mestere, Pep Guardiola úgy látja, a glasgow-i pontvesztés és a barcelonai vereség után számukra ez a meccs egy döntővel ér fel, ezért a csapatától is azt várja el, hogy ilyen szellemben lépjenek pályára ma este. 

Gerard Piqué, Andrés Iniesta, Jordi Alba, Jérémy Mathieu és Aleix Vidal továbbra is harcképtelen, ezért a hétvége után ismét kerettag Marlon Santos, Nili Perdomo valamint Carles Aleñá a B-ből. Arda Turan felépült a Katalán Szuperkupa-döntőn szenvedett kisebb sérüléséből, esetleges játékáról Luis Enrique dönt. Az angoloknál a korábbi barcelonai kedvenc, Claudio Bravo eltiltott, Bacary Sagna és Fabian Delph pedig továbbra is sérült.

A Barça jobb formában van, hiszen a Celta Vigo elleni fájdalmas vereség óta zsinórban négy meccset nyert, köztük az odavágót is 4:0-ra, bár a hétvégén a Granada ellen akadozott a gépezet (1:0). A City a szezon elején nagyon bekezdett, tíz meccset nyert zsinórban, utána viszont egy hatmeccses hullámvölgy következett, de a hétvégén újra diadalmaskodott, a West Bromwich Albiont fektette két vállra idegenben, Sergio Agüero és İlkay Gündoğan is duplázott (0:4).

Az esélyeket elemezve az egyik oldalon nyugodtak lehetnek a katalánok, hisz a korábbi eredményeket vizsgálva nem tűnik lehetetlen küldetésnek egy jó eredmény elérése, ugyanakkor figyelmeztető jel, hogy az odavágón a kiállításig minden nyitott volt, a City nagyon agresszív futballt játszott, ráadásul Guardiola csapatának ma este létfontosságú a győzelem, míg a Barçának tulajdonképpen a döntetlen is elég.

Az utazó keret: ter Stegen, Cillessen, Masip - Roberto, Mascherano, Umtiti, Digne, Nili, Marlon - Rakitić, Busquets, Denis, Arda, Rafinha, Gomes, Aleñá - Suárez, Messi, Neymar, Alcácer

Várható kezdő: ter Stegen - Roberto, Mascherano, Umtiti, Digne - Busquets, Rakitić, Arda (Rafinha) - Messi, Suárez, Neymar

Mérkőzés időpontja: 2016. 11. 01. (kedd), 20:45.
TV: M4 Sport

33495465.jpg

süti beállítások módosítása