Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Értékelő: Manchester City 3-1 Barcelona

2016. november 01. - Blaugrana3

osszefoglalo_3.png

Az idei BL negyedik játéknapján a Manchester City fogadta a Barcelonát. Rengeteg hiba és kihagyott helyzetek sokasága vendég oldalon, így fordulatos meccsen végül alulmaradt a Barça Guardiola csapata ellen. A játékosok értékelése a tovább után.

Messi kontrából szerzett góljával ugyan megszereztük a vezetést, de a védelem és a középpálya eladott labdáinak köszönhetően a manchesteri kékek helyzetet dolgoztak ki helyzet hátán, és megfordították, majd eldöntötték a mérkőzést. Gündoğan kétszer talált be az üresen tátongó kapuba, De Bruyne pedig szabadrúgásból volt eredményes.

Játékosok értékelése:

Ter Stegen (5): A passzjátéka közel hibátlan volt, a szabadrúgásnál lehetett volna határozottabb, de összességében nem rajta múlt. Gündoğan két góljánál nem tehetett semmit.

Roberto (3): Az első angol gól előtt óriásit hibázott, a játéka egész meccsen pocsék volt. Elöl és hátul is határozatlan volt, nem játszott jól.

Umtiti (6): Ha nincs a francia, akkor lehet, hogy visszakapjuk a négyest. Agüerót szinte csak ő tudta megállítani. Volt pár elpasszolt labdája, de a védelemnek ma is ő volt a legjobbja.

Mascherano (5): A szokásos helyezkedési hibák ma is megvoltak, de nem játszott rosszul. Kiszolgáltatott helyzetbe került jó pár alkalommal, és ezzel nem tudott mit kezdeni.

Digne (4): A meccs elején Sterling rendre lefutotta, de szépen lassan bekapcsolódott a mérkőzésbe. Elöl ma sem volt komoly tényező, hátul viszont volt pár fontos mentése, de hibázott is szép számmal. A stabilitás hiányzott belőle, ahogy az egész csapatból.

Busquets (4): Hétvégén pihent, de ez nem látszott. Magához képest rengeteget szabálytalankodott. Helyezkedési hibái is voltak, ami tőle abszolút nem megszokott.

Rakitić (5): Az első félidőben ő volt a legjobb középpályásunk védekezés szempontjából, de a második félidőre ő is annyiszor került kiszolgáltatott helyzetbe, hogy rossz volt nézni. Ez persze nem az ő hibája.

Gomes (3): Jól kezdte a találkozót, de ahogy múltak a percek, az ő teljesítménye is úgy esett egyre lejjebb. Először két nagy lehetőségnél a védőbe lőtt beadás helyett, majd rendre elpasszolta magát. Volt egy nagy kapufája is, amit ha okosabban old meg, akkor 2-2 is lehetett volna.

Messi (6): Nem játszott azon a szinten, mint az első meccsen, de egy gólt így is összehozott. A felgyorsításai ma is nagyon veszélyesek voltak, nem rajta múlt, hogy 0-1 után nem sikerült további gólokat szerezni.

Suárez (4): Az uruguayi ma sem volt csúcsformában. Ugyan nem sokszor került helyzetbe, de egy csúcsformában lévő Luisito lehet ma két gólt is szerez.

Neymar (5): Az első félidőben parádésan játszott, gólpasszt adott, jó átadásai voltak, de a második félidőre teljesen eltűnt.

Cserék:

Rafinha (5): Beállása után valamivel stabilabbak lettünk, de csak a labdatartás miatt.

Arda (4): Sejthető volt, hogy beállásával még több City-lehetőség várható, ez így is lett. A középpályánk végérvényesen megszűnt.

Edző:

Luis Enrique (3): Amikor bajban volt a csapat, semmit nem tudott kitalálni. Ez kicsit aggasztó, de a hibákból lehet tanulni ugyebár.

34397965.jpg

süti beállítások módosítása