Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

A klub többi szekciója

2016. november 16. - Blaugrana3

sima_38.png

A Barcelona azért is több, mint egy klub, mert rengeteg sportban van a legjobbak között. Ebben a cikkben most kitekintünk szeretett egyesületünk többi csapatának a jelenlegi helyzetére.

FC Barcelona Lassa (kosárlabda):

Az európai topcsapatok közül a Barcelona volt az, amely állandóságot képviselt az utóbbi években. Sem a keret, sem a szakmai stáb nem változott jelentősen. Xavi Pascual 2004-ben került be a szakmai stábba, majd 2008-ban megkapta a csapatot, és remek nyolc évet produkált. A kapcsolat közte és a játékosok között azonban nagyon elfáradt, és ennek egy eredménytelenebb év lett a következménye, sokszor kilátástalan játékkal. A helyére a görög Georgios Bartzokas érkezett, aki új lendületet hozott, és sok olyan játékost kapott, akikkel sokkal jobban tud variálni. Nyilvánvaló, hogy Juan Carlos Navarro sem lesz fiatalabb, így egyre inkább el kell gondolkodni a pótlásán. A vezetőség nagy terhet vett le a válláról azzal, hogy megszerezte az amerikai Tyrese Rice-t, aki ha csúcsformában játszik, Európa egyik legjobb játékosa. Hiba lenne bármit is megítélni a szezon eddigi szakaszából, hiszen valaki mindig sérült, de az látszik, hogy sokkal dinamikusabb a játék, és a védekezés olykor egészen parádés. Bartzokas görög mentalitása ezért is borzasztóan fontos. Az Euroligában jelenleg 4–2-vel áll a csapat, a Fener és a Crvena Zvezda győzte le az alakulóban lévő csapatot, és két roppant fontos meccs következik. Szerdán az Olympiakoshoz látogat a csapat, majd pénteken fogadjuk a Real Madridot. Kimondva, kimondatlanul mindent feláldoz a királyiak elleni meccsre Bartzokas, ezért a pireuszi csapat ellen a kulcsemberek valamivel kevesebbet fognak pályán lenni. A királyiakkal egyébként kétszer csaptunk össze a szezonban, egyszer a Szuperkupában, egyszer pedig a bajnokságban. Az ACB ligát jelenleg vezetjük holtversenyben a madridiakkal. A jövőre nézve: Bartzokas még mindig szeretne egy sokat melózó, stabil játékost, aki elöl és hátul is ügyes, így Hanga Ádám még mindig a jelöltek között van. A cél a bajnokság megnyerése és az Euroliga Final Four. Mind a kettőre jó esély van.

FC Barcelona Handbol (kézilabda):

2015-ben magabiztosan nyerte meg a csapat a BL-t, többek között Nikola Karabatić világklasszis formájának köszönhetően. Azóta valami nincs rendben a csapattal. A játék befásult, a játékosok nincsenek csúcsformában. Hiányoznak a bombaigazolások, hiszen hiába jött Filip Jícha tavaly, az idősödő cseh kevés ahhoz, hogy pótolja a francia terminátort. Az igazi vezéregyéniség nincs meg a csapatnál. Víctor Tomás hiába a világ egyik legjobb szélsője, ő túl kevés már ahhoz, hogy egyedül kihúzza a csapatot a mélyvízből. Xavier Pascual mindeközben elvállalta a román válogatott kispadját is, szóval nagyon sok a kérdőjel. A bajnokság és mindenféle hazai kupa valószínűleg simán meglesz, de ha a csapat BL-t akar nyerni, akkor nagyon fel kell kötni a gatyát, hiszen ez a PSG nem viccel. A Veszprémet és a Kielcét sem szabad leírni, még akkor sem, ha mind a két csapat szenved jelenleg. Természetesen a papírforma a Final Four, hiszen a PSG-nek olyan csapata van, amit egyszerűen nem lehet szerencse vagy brutális csúcsforma nélkül megverni.

FC Barcelona Futsal:

Folyamatosan erősödik a mezőny, főleg Spanyolországban. Az előző években szinte csak a BL-re kellett koncentrálni, de most már a hazai bajnokságért is izzadni kell. Az Inter Movistar nagyon erős, és nem túlzás kijelenteni, hogy ők a pontvadászat esélyesei. Jelenleg harmadik a gárda a Palma és a Movistar mögött, de a különbség egy hajszál. A szezon első pofonja a Levante ellen jött, hiszen a kupában 5–4 arányban ejtették ki Andreu Plaza csapatát a 16 között. A BL-ben nem mi vagyunk a legnagyobb esélyes, de nem reménytelen a végső siker. A cél a bajnokság vagy a BL megnyerése.

Továbbá fontos információ: rögbi, jégkorong és röplabda csapatunk is jól halad afelé, hogy licencet kapjon egy profi bajnokságba. Jelenleg mind a három szekció amatőr formában funkcionál. Ezenkívül Bartomeu továbbra is szeretne amerikai focicsapatot New Yorkban.

süti beállítások módosítása