Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Előzetes: Barcelona - Málaga

Esély az előzésre.

2016. november 19. - granculé

fcbmcfelozetes.pngA válogatott szünet után visszatér a spanyol bajnokság, a helyszín ezúttal a Camp Nou, a vendég pedig Juande Ramos Málagája lesz. Kattintás után a cikkben kereteket, formákat elemzünk, esélyeket latolgatunk és az edzők is megszólalnak.

Az utóbbi időben nem termett túl sok babér a Camp Nouban a Málagának, 15 alkalomból mindössze kétszer nyertek, míg 13 alkalommal vesztesen hagyták el a pályát. Két éve Juanmi góljával diadalmaskodtak 1:0-ra, míg hazai oldalon leginkább Messi két mesterhármasa emelhető ki a 2010/11-es, valamint a 2011/12-es szezonból.

A Málaga szakvezetője Juande Ramos reméli, hogy nem követik el újra azokat a hibákat, mint a legutóbb a Calderónban, ahol 4:2-re kikaptak az Atletitől. Úgy véli, ez a meccs még nehezebb lesz, kiemelte, hogy sokat kell dolgozniuk a jó eredmény érdekében, de úgy látja, hogy a játékosai kellően koncentráltak.

Luis Enrique jelezte, hogy Paco Alcácer kezdeni fog, de a feladata elsősorban nem a gólszerzés, hanem a csapat győzelemhez segítése. A szakember rámutatott a Málaga kiváló formájára (3GY-1D-1V), úgy érzi, önbizalommal telve lépnek majd pályára.

Juande Ramosnak Weligtont, Kekót, Reciót és Charles sérülés miatt, Ignacio Camachót pedig eltiltás miatt nélkülöznie kell, de újra számolhat Diego Llorentével.

A Barçánál továbbra is sérült Iniesta és Umtiti, de visszatérhet Piqué, Alba, Mathieu és Vidal is. Suárez öt sárga lapja miatt kénytelen kihagyni a találkozót.

A Málaga az elmúlt öt bajnokijából csak egyet veszített el (ATM 2:4), a 10. helyet foglalják el a tabellán, de ebben a szezonban még senkit sem sikerült idegenben legyőzniük.

A Barça a legutolsó négy meccsét megnyerte, a második helyen állnak a bajnokságban két ponttal lemaradva a listavezető Real Madridtól. Amennyiben a blancók elvéreznek ma a Calderónban és sikerül legyőzni a Málagát, akkor a katalánok visszavehetik az első helyet a tabellán.

Neymar helyzete aggasztó lehet, mivel a brazil négy sárga lapot gyűjtött eddig, két fordulóval az El Clásico előtt. Habitusából fakadóan simán valószínűsíthető egy figyelmeztetés a következő két játéknapon, melyből az egyik egy Real Sociedad elleni vendég meccs, éppen ezért már nem is nagyon 'taktikázhat'. Ha a Málaga ellen szed be egy sárgát, akkor nem játszhatna az Anoetában, pedig ott is szükség lesz rá. 

Keret: ter Stegen, Cillessen - Roberto, Vidal, Piqué, Mascherano, Marlon, Digne, Alba - Rakitić, Busquets, Denis, Arda, Rafinha, Gomes - Messi, Neymar, Alcácer

Várható kezdő: ter Stegen - Roberto, Piqué, Mascherano, Digne (Alba) - Busquets, Rakitić, Denis - Messi, Alcácer, Neymar (Rafinha)

Mérkőzés időpontja: 2016. 11. 19. (szombat), 16:15.
TV: Sport2

süti beállítások módosítása