Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Előzetes: Celtic - Barcelona

Cél a továbbjutás

2016. november 23. - granculé

barcacel.jpgA hétvégi Málaga elleni pontvesztés után, visszatér a Bajnokok-Ligája. Az ellenfél az odavágón 7-0-ra kiütött Celtic, a helyszín Glasgow, a tét pedig a továbbjutás. Az előzetesben megvizsgáljuk a két csapat formáját, esélyeket elemzünk, valamint megszólal Luis Enrique és Brendan Rodgers is. 

A két csapat utóbbi 9 BL ütközetéből a Celticnek egyszer sikerült nyernie, a katalánok hét alkalommal diadalmaskodtak. Neymar mérlege a skótok ellen 3 meccsen 4 gól és 5 gólpassz. A szeptemberi ominózus rekordgyőzelem (7-0) alkalmával Messi mesterhármast szerzett.

A hazai szakvezető nem fukarkodott a dicsérő szavakkal, a vendégek támadóhármasát a Barça történetének legerősebb triójának nevezte. Reményét fejezte ki ugyanakkor hogy egy kis szerencsével meglesznek a helyzeteik a mérkőzésen, amelyet sikerül majd kihasználniuk. Luis Enrique elmondta, hogy egy különleges meccsen egy nagyszerű csapat ellen lépnek pályára, biztos benne, hogy ez a találkozó egészen máshogy alakul majd, mint az odavágó.

A Celticnél hiányozni fog combhajlítójában elszenvedett sérülés miatt a csatár Leigh Griffiths, míg a veterán Kolo Touré játéka ágyéksérülése miatt kerülhet veszélybe. Vendégoldalon visszatér a hétvégi bajnokin hiányzó Lionel Messi (betegség), valamint Luis Suárez (eltiltás) is.

A kétpontos Celticnek létfontosságú a győzelem, amennyiben életben akarják tartani továbbjutási reményeiket az utolsó fordulóra. A Barça szempontjából egy győzelem biztos továbbjutást érne és ha mellé még a City is botlana a Gladbach ellen, akkor a csoportgyőzelem is meglenne.

Keret: ter Stegen, Cillessen, Masip - Roberto, Vidal, Piqué, Mascherano, Marlon, Digne, Alba - Rakitic, Busquets, Denis, Arda, Rafinha, Gomes - Messi, Neymar, Suárez, Alcácer

Várható kezdő: ter Stegen - Roberto, Piqué, Mascherano, Alba - Busquets, Rakitić, Denis (Gomes) - Messi, Suárez, Neymar

Mérkőzés időpontja: 2016. 11. 23. (szerda), 20:45.
TV: Sport1

süti beállítások módosítása