Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Előzetes: Real Sociedad - Barcelona

A mumus elleni kötelező.

2016. november 27. - granculé

elozetes_15.png

Nincs megállás a spanyol bajnokságban, az El Clásico előtti fordulóban San Sebastiánba utazunk, ahol utoljára 9 éve, 2007-ben sikerült nyerni. Ezúttal még fontosabb lenne a győzelem, mert a Real Madrid nyert tegnap, így a hátrány már 7 pont, a következő fordulóban pedig jön a mindig háromesélyes El Clásico. A sorsdöntő meccs felvezetése kattintás után a cikkben.

Azt a tényt, hogy 9 éve nem nyertünk az Anoetában egy picit árnyalja, hogy a Sociedad 3 évet a másodosztályban töltött, így csak 6 mérkőzésről van szó. Ebből a 6 meccsből viszont 5 alkalommal vesztesen hagytuk el a pályát, ami mindenképp intő jel. Az 2006/07-es szezonban 2–0-ra diadalmaskodó csapatból, mára már csak Messi és Iniesta maradt hírmondónak, utóbbi még nem épült fel teljesen a sérüléséből, így ma még nem játszhat.

A Sociedad edzője jelenleg Eusebio Sacristán, aki 7 évig játékosként, 5 évig edzőként is dolgozott nálunk (B-csapat), így betéve ismeri a játékunkat, ami tovább rontja az esélyeinket. Eusebio nem fukarkodott a dicséretekkel, Luis Enriquét top edzőnek, csapatunkat pedig a világ egyik legjobbjaként jellemezte.

Luis Enrique rámutatott, hogy a Real Sociedad taktikailag mennyire széles repertoárral rendelkezik. Labdával remekül építik fel a támadásokat, de a játékszer nélkül is jól védekeznek, kiválóan operálnak mind hosszú, mind rövid passzokkal. Lucho szerint az elmúlt évek rossz statisztikája nem lesz hatással a mai mérkőzésre (ebben egyetértenek Eusebioval), szerinte a hétközi Celtic elleni jó játékra és győzelemre kell helyezni a fókuszt.

A hazaiaknak három középpályásuk is hiányozni fog, nevezetesen Ruben Pardo, Jon Gaztanaga és Markel Bergara, de egyikük sem számít alapembernek. Nálunk Piquét a Celtic ellen le kellett cserélni és még pénteken sem tudott edzeni, amivel minden culéra rá hozta a frászt. Szerencsére szombaton már együtt gyakorolt a csapattal így ott van a keretben. Iniesta és Umtiti ugyan már elkezdték az edzéséket, de még nem bevethetőek, ahogy Mathieu sem. Arda Turan lebetegedett, Vidal pedig személyes okok miatt lesz távol (esküvő). A hiányzókat ezúttal is Marlon Santos és Carles Aleñá pótolja a B-ből.

A Real Sociedad nem akármilyen formában van, az utolsó 4 meccsüket megnyerték, ezeken 10 gólt lőttek, míg csak egyet kaptak. Jelenleg az előkelő 5. helyet foglalják el a tabellán, csak a rosszabb gólkülönbségüknek köszönhetően szorultak a 4. helyezett Villarreal mögé.

Mi ebben a bajnokságban kisebb meglepetésre eddig jobban szerepeltünk a Camp Noutól távol, egyedül a Celtic elleni vereség ront az idegenbeli mérlegen.

Bármilyen nehéznek is ígérkezik ez a kirándulás, kötelező a győzelem. A következő két forduló akár a bajnokságról is dönthet, hisz ideális esetben egy pontra feljöhetünk a Realra, ugyanakkor a legrosszabb forgatókönyv esetén 10 pontra is leszakadhatunk az éllovastól, ami jelentős hátrány. 

Keret: ter Stegen, Cillessen - Roberto, Piqué, Mascherano, Digne, Alba, Marlon - Rakitić, Busquets, Denis, Rafinha, Gomes, Aleñá  - Messi, Neymar, Suárez, Alcácer

Várható kezdő: ter Stegen - Roberto, Piqué, Mascherano, Alba - Busquets, Rakitić, Denis - Messi, Suárez, Neymar 

Mérkőzés időpontja: 2016. 11. 27. (vasárnap), 20:45.
TV: Sport1

süti beállítások módosítása