Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Előzetes: Barça - Real Madrid

Több, mint egy meccs!

2016. december 03. - granculé

elozetes_16.png

Ma 16:15-kor a Real Madrid hatpontos előnnyel látogat a Camp Nouba, jön a futball ünnepe, az El Clásico. A sorsdöntő óriásderbi felvezetése kattintás után a cikkben.

Az 50. győzelmünkre készülünk a Real Madrid ellen a Camp Nouban, az eddig lejátszott 86 meccsen 49-szer nyertünk és csak 20-szor veszítettünk, 17-szer nem bírt egymással a két csapat. Az előző kiírásban 2–1-re nyert a Madrid, azzal szakadt meg a hosszú veretlenségi sorozatunk (39), az odavágón a Bernabéuban kiütéssel nyertünk (0–4). 

Zinédine Zidane felhívta csapata figyelmét arra, hogy ugyanolyan intenzitással kell pályára lépniük, mint az Atlético otthonában (0–3), ha győzni szeretnének a Camp Nouban. A vendégek menedzsere rámutatott, hogy a Barça a címvédő, szerinte a bajnokok mindig jól játszanak a nagy meccseken.

Luis Enrique természetesen örömmel konstatálta, hogy a csapat kapitánya, Iniesta felépült sérüléséből és újra bevethető. Kiemelte, hogy Andrés az, aki a leginkább segíthet érvényre juttatni az akaratunkat és a stílusunkat a mérkőzésen. Mesterünk úgy látja, a tabellán elfoglalt pozícióknak vajmi kevés köze lesz a mérkőzés alakulásához.

A vendégek három legnagyobb hiányzója kétségkívül Gareth Bale, Toni Kroos és Álvaro Morata lesz. Nálunk Mathieu továbbra is sérült, Alba játéka kérdéses, a két nagy visszatérőnk Iniesta és Umtiti, utóbbi már a hétközi kupameccsen is pályára lépett.

Ami a két csapat formáját illeti, a Real Madrid már 25 bajnoki óta veretlen, az utolsó 6 meccsüket kivétel nélkül megnyerték. Mi legutoljára október 2-án, a Celta otthonában kaptunk ki, nálunk így csak 6 meccse tart a veretlenség, sőt mi több a Málaga és a Real Sociedad ellen elbuktunk 4 pontot, így mindenképpen a fővárosiak érkeznek jobb formában az összecsapásra.

Keret: Ter Stegen, Cillessen, Piqué, Rakitić, Busquets, Denis Suárez, Arda, Iniesta, Suárez, Messi, Neymar, Mascherano, Paco Alcácer, Jordi Alba, Digne, Sergi Roberto, André Gomes, Umtiti

Várható kezdő: ter Stegen - Mascherano, Piqué, Umtiti, Alba - Rakitić, Busquets, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar

Mérkőzés időpontja: 2016. 12. 03. (szombat), 16:15.
TV: Sport1

süti beállítások módosítása