Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Neymar Ronaldinho nyomdokain?

2016. december 26. - fcblaurie

sima_49.png

A csapat brazil sztárját gyakran Ronaldinhóhoz hasonlítják, ami nem véletlen, hiszen a Santos egykori játékosa jó úton jár ahhoz, hogy honfitársához hasonlóan klublegendává váljon Barcelonában.

Ronaldinho szeptemberben jelentette be visszavonulását, ami egy korszak végét jelenti a futballrajongók számára. A Camp Nou közönsége viszont már 2008 óta hiányolhatja a brazil támadót, még annak ellenére is, hogy a klub azóta sikert sikerre halmoz. 2013-ig nem volt ugyanis a csapatban ilyen típusú játékos. Ronaldinho csak egy van, Neymar viszont méltó utódja lehet Ronnie-nak. Ami Dinho volt a futballnak éveken keresztül, az ma Neymar.

Mindketten brazilosan fociznak: igazi cselgépek, technikásak, kreatívak, lazák, vidámak, látványos, szórakoztató a játékuk, technikai képzettségük kifogástalan. Olyan dolgokat mernek (és képesek) meghúzni a mai tempós, fizikális futballban, ami másnak eszébe se jutna. Egész biztosan nem ők a legfegyelmezettebb, legprofibb játékosok a világon, mégis, már csak miattuk is érdemes meccset nézni. Ez a játékstílus az, ami egyedülállóvá teszi őket, és ami miatt egyik a másik utódjának nevezhető. Neymar viselkedése nem mindig szimpatikus, néha sportszerűtlen, néha flegma, gyakran műesések is színesítik játékát, ezért talán soha nem lesz mindenki kedvence, nem úgy, mint a Barça korábbi 10-ese.

Ronaldinho egy sikertelen korszak után volt az akkori új elnök, Joan Laporta legjelentősebb igazolása (a PSG-től érkezett 2003 nyarán), egyből meg is kapta a 10-es mezt. Egyértelműen ő lett a csapat legnagyobb sztárja, és ami fontosabb: visszahozta a boldogságot a szurkolók életébe. Segítségével a klub ismét sikereket ért el. 2008-ban egy sérülések által megkeserített szezon után legendaként távozott új kihívásokat keresve.

Neymar esetében más a helyzet. Egy évtizeddel később érkezett a Barçához, egy sikeresnek mondható időszakban. Sokan úgy gondolták, hogy ő csak egy YouTube-sztár, és csatlakozni fog az Európában megbukó brazil tehetségek népes táborához, szerencsére nekik nem lett igazuk. Neymar képes volt megfelelni a magas elvárásoknak, a nemrégiben visszautasított PSG-ajánlat pedig azt bizonyítja, hogy az elkötelezettség sem hiányzik a részéről.

Neymar tehát, ha így folytatja, méltó utódja lehet Ronaldinhónak, és csatlakozhat a klub brazil zsenijeinek névsorához, Romário, Ronaldo, Rivaldo, és persze Ronnie mellé. Szerencsések vagyunk, hogy focirajongóként láthatunk ilyen labdaművészeket játszani, nem sok van belőlük. Ráadásul a kedvenc csapatunkban. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy nézzük, és élvezzük.

untitled-1_2.png

Bala

süti beállítások módosítása