Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Értékelő: Villarreal 1 - 1 Barcelona

2017. január 09. - fehertamas

ertekelo_23.pngNagy küzdelemben végül csak egy pontot sikerült elhoznia a címvédőnek a Villarreal otthonából, ezzel az eredménnyel tovább nőtt a különbség az éllovas Real Madrid és a Barcelona között veszített pontok tekintetében.

Az első játékrészben mindkét oldalon akadtak lehetőségek, a hálók azonban a szünetig érintetlenek maradtak. A Barça ígéretesen kezdte a meccset, az idő múlásával azonban alábbhagyott a lendület.

A második félidőt a Sárga Tengeralattjáró kezdte jobban: 5 perccel az újrakezdés után Sansone révén szerezték meg a vezetést. Továbbra is katalán dominanciának lehettünk szemtanúi, viszont a hazaiak ellentámadásai is veszélyesek voltak. Jó iramban folyt a mérkőzés, az idő múlásával a Barcelona egyre inkább a kapuja elé szorította ellenfelét, ez azonban nem eredményezett gól, egészen a 90. percig, ekkor Messi törte meg a katalán gólcsendet egy szabadrúgásból. Másra már nem volt idő, a meccs lefújásakor 1-1-et mutatott az eredményjelző.

Két remek csapat összecsapását láthattuk, nagy küzdelem folyt a pályán. (Utóbbi állítással biztosan egyetért Mateo Musacchio is, akinek minden valószínűség szerint eltört a karja egy kapu előtti kavarodásban. Ennek ellenére nem kezdett több perces haláltusába a pályán 1-1-nél, jobbulást neki.)

Tipikus La Liga meccs volt ez is: színvonalas játék, erős csapatok, gyenge játékvezetés. Iglesias Villanueva először akkor hibázott nagyot, mikor a második félidőben Bruno Soriano bizarr kezezését érthetetlen módon nem vette észre. Később Mascherano kezére pattant a labda a Barcelona tizenhatosán belül, a galíciai játékvezető figyelmét ez az eset is elkerülte. Szintén nem sokkal később ismét furcsa jelenetnek lehettek szemtanúi a nézők, ezúttal is Bruno Soriano főszereplésével, aki úgy esett el a büntetőterületen belül, hogy kezével megállította a labdát, természetesen a játék mehetett tovább, illetve mégse, hiszen a spori kifelé ítélt szabadrúgást, talán ő se tudja, miért.

A Barcelonának mindenesetre javulnia kell, ha idén is trófeákat szeretne nyerni, hiszen az állandóság nagyon hiányzik a csapatból, ingadozó formával nehéz bármit is nyerni, főleg egy bajnokságot, főleg ekkora hátrányból.

Egyéni értékelések:

Ter Stegen: 6 – Most sem akadt sok dolga, Sansone befejezése túl jó volt ahhoz, hogy a németet hibáztatni lehessen a gól miatt. Ennek ellenére kritikával illetem: nem tudom, mikor láttam tőle utoljára olyan teljesítményt, amivel meghálálta volna a klub belé vetett bizalmát.

Sergi Roberto: 5 – Támadásban nem tudta hozzátenni a magáét a csapat játékához, védekezésben pedig rendre átjátszották, ez így nem az igazi.

Piqué: 6 – Az ő teljesítménye sem volt igazán meggyőző, nem bizonyult átjátszhatatlannak, de azért ma is nagyot küzdött (még a lefújás után is).

Mascherano: 5 – Voltak jó szerelései, de jelenléte egyáltalán nem volt megnyugtató hátul.

Borzalmas helyezkedésével, cammogásával nagyban hozzájárult az ellenfél góljához.

Digne: 5 – Jól kezdte a meccset, volt például egy nagy mentése is, amivel a kissé tökéletlen helyezkedését korrigálta. Később azonban eltűnt. A Villarreal gólja előtt az ő pontatlan passzából indult a kontra.

Gomes: 6 – Rengeteget futott (a meccs kétharmadát töltötte a pályán, ez idő alatt 9km-t tett meg), veszélyesnek azonban aligha nevezhetjük játékát.

Busquets: 6 – Jó helyen volt nála a labda, az ellenfél kontráit azonban nem tudta megszűrni.

Iniesta: 6 – Nem volt rossz, de nem tudott meghatározó lenni ezúttal, pedig ő pont ilyenkor szokta a legjobbját hozni, mikor a csapatnak igazán szüksége van rá.

Messi: 8 – Egyértelműen a csapat legjobbja volt, hozta a szokásos formáját. Gyönyörű szabadrúgását érdemes visszanézni párszor, jobban nem igazán rúghatta volna.

Suárez: 5 – Halovány teljesítmény az uruguayitól, magához képest meglepően veszélytelen volt.

Neymar: 5 – Továbbra sem találja góllövő cipőjét, főként gyatra helyzetkihasználásának köszönhetően. Kívülről úgy tűnik néha, mintha nem is igazán akarná berúgni a helyzetet. Ezt persze nem akarom feltételezni, mindenesetre nem teheti meg, hogy ennyi lehetőséget elszórakozik, főleg nem egy ilyen szoros mérkőzésen. Több koncentrációra van szükség a kapu előtt. Pozitívum viszont, hogy sok energiát fektet a védekezésbe, Sansone gólja előtt is mindent megtett, hogy visszaérjen Digne helyére.

Denis: 0 – Nem tudott nyerőember lenni. Ahogy az várható volt, a hajrában eluralkodott a káosz, a kapkodás a pályán, ez nem az ő világa.

Arda: 0 – Elpuskázott egy lehetőséget, neki sem sikerült megváltoztatnia a meccset.

Villarreal 1-1 Barcelona
G.: Sansone (50.), ill. Messi (90.)

Bala 

süti beállítások módosítása