Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Értékelő: Barcelona 5-0 Las Palmas

2017. január 14. - fcblaurie

ertekelo_24.png

Remek játékkal, könnyedén múlta felül csalódást okozó ellenfelét a Barça a bajnokság 18. fordulójában.

Ahogy azt a meccs előtt megírtuk, Lucho kissé tartalékos kezdőt küldött a pályára, ez azonban ezúttal jól sült el, rengeteg jó egyéni teljesítményt láthattunk. Az első félidő végeztével még csak egygólos volt az előny, amit a szünet után gyorsan sikerült növelni, így a mérkőzés sorsa hamar eldőlt. A Las Palmas nem keltett jó benyomást, az ő gyenge teljesítményük is szerepet játszott abban, hogy egy pillanatig sem volt kérdés, melyik a jobb csapat.

Egyéni értékelések:

Ter Stegen: 7 – Kapott gól nélkül hozta le a meccset, igaz, egyedül Boateng borzalmas gurítása után kellett védenie. Szinte hibátlanul osztogatott.

Aleix Vidal: 9 – Nálam nem kérdés, hogy ki volt a mérkőzés embere. A katalán szélső végig tanárian játszott. Tette mindezt annak ellenére, hogy gyakorlatilag fél éve nem játszik. Nem tudjuk, mi lehet mellőzésének hátterében, mindenesetre ezzel a játékkal a kezdőben lenne a helye, megérdemelte a gólt is. Kár, hogy védekezésben nem az igazi, ezen a meccsen azonban az ellenfél nem tette próbára e képességeit. Talán egy három belsővédős felállásban igazán hasznos lehetne a jobb oldalon. Jó volt látni őszinte örömét gólja után, ahogy a társakét és a közönségét is, a meccs jelenete volt ez.

Mascherano: 6 – Semmi különös nem történt az argentinnal. Komolyabb hiba nélkül hozta le a meccset, amit egyébként a védelem közepén kezdett, majd szűrőként fejezett be.

Umtiti: 6 – Egy szituációtól eltekintve magabiztosan bánt a labdával, nagy feladatokkal azonban ez alkalommal nem kellett szembenéznie.

Alba: 6 – Jól mozgott a bal oldalon, igaz, most nem volt különösebben eredményes. Úgy tűnik, Digne érkezése jót tett neki, az utóbbi időben mutatott teljesítménye legalábbis erről tanúskodik.

Busquets: 7 – Új arcok, új szerkezet a középpályán, a katalán szűrő viszont régi, megbízható formáját hozta ezúttal.

André Gomes: 6 – A vezető gólban nagy szerepet játszott, remekül indult be és adta középre a labdát, a helyzetkihasználással azonban hadilábon áll, ami szoros állásnál főleg nem előny. Ezenkívül hozta a szokásosat, sok munkát és fizikai jelenlétet dobott be a közösbe.

Rafinha: 7 – Sorozatban másodszorra a kezdő tizenegy tagja, aktívan kezdte a meccset, később néha eltűnt. Jó helyen volt nála a labda, szerepet játszott több gólban is.

Messi: 7 – Csak a szokásos az argentin részéről, cselezése és játékszervezői készsége ezúttal is jól jött a csapatnak, most azonban többen felnőttek az argentinhoz, egy gól viszont így is tudott szerezni.

Suárez: 7 – Duplázni tudott, ezenkívül több jó megoldás is fűződik a nevéhez, sokkal több nem kell egy csatártól.

Arda: 7 – Nem úgy tűnt a mozgásán, mintha nagyon igyekezne, ennek ellenére sikerült jó benyomást keltenie, passzai gyakran jó helyzetben lévő társat találtak, ráadásul gólt is szerzett a balszélsőként bevetett török.

Rakitić: 5 – Pályára lépését heves tapssal kísérte a publikum, ezt leszámítva nem zárt túl eseménydús napot a horvát középpályás.

Alcácer: 6 – Remekül lőtte vissza a labdát Vidalnak az utolsó gól előtt, kevésbé örömteli, hogy egy nagy helyzetet eltökölt.

Mathieu: Visszatért a csapatba, egy ilyen meccsen azonban a 90 percet pályán töltő védők teljesítményét is nehéz értékelni, nemhogy azét, aki az utolsó negyedórára áll be.

Barcelona 5-0 Las Palmas
G.: Suárez (14., 57.), Messi (52.), Arda (59.), Aleix Vidal (80.)

Bala

39372018.jpg

süti beállítások módosítása