Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Elrajtolt az előszezon - Összefoglaló: LA Galaxy - FC Barcelona (1-2)

Az Angyalok városában nyerte az idény első meccsét a Barca

2015. július 22. - fehertamas

coverr.pngA Barcelona lejátszotta első meccsét az előszezonban a Los Angeles Galaxy ellen, egyúttal elrajtolva az amerikai túráját. A tovább mögött a gólokat és a meccs összefoglalóját láthatod. 

Luis Enrique az idény első kezdőcsapatát a Masip - Douglas Bartra Mathieu Adriano - Busquets Rakitic Sergi Roberto - Pedro Suárez Rafinha nevekből válogatta össze. A második félidőben lecserélte szinte a komplett tizenegyet, Douglas kivételével, így a B csapatból lehetőséget kaphatott Halilovic, José Suarez, Samper és Gumbau is, illetve Iniesta, Piqué, Vermaelen, Jordi Alba, Munir és Sandro a "nagyoktól". 

Annak ellenére, hogy ez a meccs volt a nyári szünet utáni első, és a stabil kezdők közül még többen is hiányoztak, a Barcelona játékán ez egy cseppet sem mutatkozott meg. Frissek voltak, mintha már hónapok óta benne lennénk a szezonban, a lomhaság aprócska jeleit sem mutatva, amiért süti jár Luis Enriquének, aki valószínűleg nem semmi edzéseket tarthatott, hogy így felpörgesse a nyaralásból befutott gárdát. Remek volt nézni a játékot, még ha ez "csak" az LA Galaxy ellen volt is, bár én nem nézném le az amerikai csapatot, a Merseyside-i legendával, Steven Gerarrdal a soraikban, több jelentős hiányzóval sem könnyítették meg a Barca dolgát. 

Ez lehetett az oka annak, hogy bár már az első félidőben beindult a szép játék, a dominancia a Barca részéről, mégsem sikerült gólt rúgni egészen a 45. percig. Többször is közel jártak hozzá addig, Rakitic remekül mozgatta a csapatot, Pedro ficánkolt, de Suárez jelentette a legnagyobb veszélyt. Ő volt az, aki az első félidő végén Bartra bravúros passzából szerezte meg a vezetést. 

A második félidő elején rendesen átszabta a tizenegyet Lucho, 7 cserét hozott fel, de nem eredménytelenül. Az érkezők még pörgősebbé tették a játékot, főleg Sergi Sampernek, Iniestának és Sandronak köszönhetően. Tőlük szemet gyönyörködtető megoldásokat láthatott a hajnali 5-kor ágyból kivánszorgó culé, kárpótoltak bőven az elfogyasztott kávémennyiségért. Az 56. percben újabb gólt sikerült összehozni, Munir, Sandro és végül Sergi Roberto (ő volt a befejező) közreműködésével. 

A gólt további cserék követték, mely azt jelentette, hogy a felküldött kezdő szinte már teljesen kicserélődött, ennek tükrében folydogált tovább a játék, hol dominánsabban, hol kicsit fáradtabban. A 90. percben egy kicsit megidéztük a 2013-14-es Barcát, egy rosszul levédekezett rögzített szituáció képében, melyből a Galaxy szépíteni tudott, de ez a találat még akkor sem jelentett volna semmit, hogyha nem barátságos meccset játszanak a fiúk, így meg végképp nem. 

Ezzel a meccsel elindult tehát az előszezon, a következő meccs pedig már kicsit pikánsabb lesz, a remekül erősítő Manchester Uniteddal méri össze erejét barátságosan a katalán gárda szombaton, 22:00-tól.

10685420_1112878135407534_1831562117372715872_n.jpgBarátságos meccs ide vagy oda, Busquetsünk nem egyszer megmutatta Stevie G-nek, hogy ki is a főnök 

süti beállítások módosítása