Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Nolito: ex-barçás csatár érkezhet Galíciából?

A Lucho kérésére érkező játékos szerződtetését akár jövő héten bejelenthetik

2016. január 16. - fehertamas

nyolito.pngEgybehangzó spanyol lapértesülések arról számolnak be, hogy Nolito, a Barça-nevelt Celta Vigo-csatár lesz az egyik fogása a katalán gárdának a téli átigazolási időszakban. Az újságok ma azt hirdették, hogy az aláírás már nincs messze, kölcsönügylet lesz, vásárlási opcióval és valamelyik fiatal csatár (Munir, Sandro) is a része lehet.

Manuel Agudo Durán, vagy ahogyan többen ismerik: Nolito, 1986-ban született Andalúziában. 2008-ban csatlakozott a Barcelona B csapatához ahol Luis Enrique keze alatt játszhatott. Részt vett Lucho híres 2010-es hadjáratában, amikor az ifik hosszú idő után feljutottak a Segunda Divisionba. Abban a szezonban Nolito 12 gólt lőtt, így senkit nem lepett meg, hogy Guardiola is felfigyelt rá, felhívta hát a nagycsapathoz a következő idényre. Itt azonban csupán kétszer lépett pályára, s a játékhiány miatt a távozás mellett döntött. Következő állomása Portugália volt, méghozzá a Benfica csapata. Két szezont húzott itt le, de az igazi áttörés akkor jött, mikor a Celta Vigóhoz írt alá 2013-ban. Az elmúlt két idényben valósággal szárnyal, olyannyira, hogy már a spanyol válogatottban is pályára léphetett. A katalán csapat követőinek aligha kell bemutatni, legtöbben még jól emlékezhetnek zseniális góljára az idény első felében, mely a csapat vereségét okozta. 


nolitostats_1.pngNolito teljesítménye a 2015/16-os szezon első felében

Nolito a spanyol lapok szerint Luis Enrique külön kérése volt a vezetőség felé. Az edző úgy gondolja, hogy a negyedik csatár szerepét ő tudná igazán minőségien betölteni. A két ember már dolgozott együtt korábban, úgyhogy vélhetően Luchónak konkrét elképzelései vannak Nolito szerepéről. Az idei szezonban eddig parádésan játszó játékos nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Celta Vigo ilyen jól szerepel idén. Nolito egyike volt az idény legjobb játékosinak a spanyol bajnokságban, úgyhogy érthető a Barcelona udvarlása.

Az átigazolási tilalom lejárt ugyan, de a klub így sem költhet túl sokat a téli átigazolási időszakban, így Nolito egy kölcsönszerződés keretében érkezne a Camp Nouba. A kontraktusba bekerülne egy vásárlási opció is, így ha a futballista beválik a Barçánál, nyáron megvásárolható a katalánok számára. A vezetőség úgy tervezi, hogy Munir és Sandro közül, akik eddig beköltötték a negyedik csatár szerepkörét, valaki távozna, vagy a Vigóhoz, vagy máshova. 

Nolito egyszer már álmodott barcelonai sikerekről, akkor nem jött össze neki a kaland, ám most újra próbálkozna, jelentősen megerősödve. A héten akár már meg is történhet a bejelentés.

süti beállítások módosítása