Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Pau Lopez és a Camp Nou 'bosszúja'

Az Espanyol hálóőre talán már bánja, hogy olyan nagyvonalúan nyilatkozott

2016. május 10. - fehertamas

pau.pngAz Espanyol fiatal hálóőre rendesen kihúzta a gyufát a Barcelona játékosainál és szurkolóinál az elmúlt idényben nyilatkozataival és a meccseken történő viselkedésével. A hétvégi derbin azonban nem túl kívánatos szituációban találta magát, mondhatni 'igazságot szolgáltatott a sors'. 

Pau Lopez Sabata, Espanyol-nevelésű kapus, még karrierje kezdetén jár, s talán éppen fiatalsága miatt nem is rendelkezik túl sok bölcsességgel. Semmiképp nem volt túl bölcs dolog ugyanis a hétvégi katalán derbi előtt tett nyilatkozata, melyben a Barcelona szimpatizánsokat provokálta: "Nem tudom ki nyeri a La Ligát, de remélem, hogy egy madridi csapat. Akármelyik, csak ne a Barca!".

Lopez és a Barca különös sztorija egyébként nem itt kezdődik. Néhányan még emlékezhetnek a januári Király-kupa mérkőzésre az Espanyol ellen, ahol a kapus szándékosan rátaposott Messi lábára egy helyzetet követően. Pau Lopez finoman szólva nem lopta be magát a Barca drukkerek szívébe. 

n_rcd_espanyol_pau_lopez-10824127.jpeg"Akármelyik, csak ne a Barca!"

Ennek tükrében nem meglepetés, hogy a stadion egy emberként fütyült és hurrogott, amikor az Espanyol portásánál volt a labda, de Lopeznek még ez sem volt elég. A mérkőzés első félidejében Messi ugratta ki Suárezt, aki nem találta el jól a labdát és pont a kapus lábai elé esett. A látottak alapján Pau sem felejtette még el azt a bizonyos januári meccset, mert szinte pont ugyanazt csinálta Suárezzel, mint Messivel anno. Szándékosan rátaposott az uruguayi támadóra, majd úgy tett, mintha csak megbotlott volna benne. Luisito mérgesen ült fel, de nem bocsátkozott harcba a kapussal: tudta, hogy később majd a tetteivel válaszolhat. 

Így is lett. A Barcelona öt góllal tömte meg Pau Lopez kapuját, s közben egy percre sem kímélték a kapust. Luis Suárez első gólja a második félidő elején született... és miután a labdája utat talált a hálóba, a csatár nem feledkezett meg Pau Lopezről. Szembe fordult vele, és a jellegzetes ünneplésével pont az ő arcába mutatott nagy vigyorral az arcán. 

A 'revans' itt még nem ért véget: Suárez második gólja után a kapus dühösen reklamált a bírónak, míg a Barca támadói a szögletzászlónál ünneplés közben nevettek a fortyogó Lopezen. Miközben Messi visszasétált a kezdőrúgáshoz, gúnyosan oda is szólt Lopeznek: "Most legyen nagy a szád!". A hálóőr kínos vigyorral nyugtázta Messi beszólását, a hab a tortán pedig még most következett. Percekkel később az eseményektől nyilvánvalóan zavart kapus kiejtette Neymar passzát, amit Rafinhának szánt, így a fiatal brazil bepofozta a potyát a hálóba. A Barcások ünnepeltek, a Camp Nou közönsége pedig teli torokból azt skandálta: 'Idióta, idióta!', természetesen Pau Lopeznek címezve. 

Az Espanyol fiatal hálóőre egy olyan nap után, melyből sok tanulságot levonhat talán megtanulta a leckét: ha csukva tartotta volna a száját, lehet hogy a kapuját is könnyebb lett volna. 

tumblr_o6xudctipw1s0zz8oo2_400.gif

tumblr_o6xudctipw1s0zz8oo4_400.gif(Az alábbi videón megtekinthető Pau Lopez különös esetének minden pikáns pillanata, kattints a szövegre.)

süti beállítások módosítása