Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Hol játszik jövőre Halilovic?

Visszatér a Barcához, marad a Sportingban vagy esetleg máshova vezet az útja?

2016. május 18. - fehertamas

hali.pngA fiatal horvát középpályás jövője egyelőre kérdéses. Bár a Barcelona többször is hangoztatta, hogy számolna vele hosszú távon, hisz nagy reménységnek tartja, nem biztos, hogy a következő szezonban még kaphatna lehetőséget a felnőtteknél. Alen viszont már nagyon szeretné végre a katalán óriásnál megcsillogtatni a lehetőségét. A katalán lapok több lehetőségről is cikkeznek. 

Alen Halilovic sorsa kérdéses a következő szezonra. A fiatal horvát középpályás kölcsönben töltötte az idényt a Sporting Gijón csapatában és azonnal húzóember tudott lenni. Főként az idény első felében tudta értékes pontokhoz segíteni aktuális csapatát. A hónap játékosa címet is megnyerte a piros-fehéreknél. Gólpasszokat osztott ki és szerzett 3 gólt is, végezetül kiharcolták a bent maradást, tehát egy újabb idényre szóló bérletet váltottak ki az első osztályhoz.

Jelenleg három opció látszik kirajzolódni Alen jövőjéről. Ami legkevésbé valószínű, hogy a következő évet az első csapatnál tölti. Elmehet azonban egy újabb évre, maradhat például még egy évet a Sportingnál és Luis Enrique gyermekkori jóbarátja Abelardo kezei alatt pallérozodhat tovább, kulcsszerepet kapva a kiscsapatban. A másik pedig a Valencia, akik készek őt kivásárolni őt jelenlegi szerződéséből, (5millió euró) viszont az ügylet részét képezné egy visszavásárlási opció is. Ami annyit tesz, hogy 3 éven belül 13 millió euró ellenében a Barca bármikor élhet ezzel a joggal, amennyiben Halilovic beváltja a hozzá fűzött reményt és tovább virágoztatja fejlődését, hogy egyszer a gránátvörös-kék mezben is meghatározó játékos tudjon lenni.

Szerintetek hol folytatja jövőre Halilovic? akrn.JPG

süti beállítások módosítása