Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Mauricio Lemos: Fiatal uruguayi védő érkezhet

2016. május 19. - fehertamas

lemosz.pngTeljesen új név merült fel a következő idény védelmének megerősítésére. Mauricio Lemos, az uruguayi középhátvéd jelenleg a Las Palmas játékosa. A 20 esztendős játékos még csak 10 meccset játszott az élvonalban, de már most több klub - köztük a Barça - érdeklődését felkeltette. 

Mauricio Lemos 2014-ben debütált az uruguayi Defensor Sporting csapatban, fél szezont játszott le, s az alatt 9 meccset. A montevideói klub felnőttcsapatában és az ificsapatokban mutatott teljesítménye figyelemfelkeltő volt, megnyíltak számára a kapuk Európa felé. Oroszországban landolt, méghozzá a Rubin Kazan csapatában. Európai debütálása nem úgy sült el ahogyan azt elvárta, nem tudta megszilárdítani a helyét, a padra lett száműzve, az idei szezon téli átigazolási időszaka alatt a Las Palmas szinte megmentette rossz helyzetéből. Éppen a Barça ellen debütált és hozzájárult ahhoz, hogy a kanári-szigeteki csapat a bajnokság 11. helyén végezzen. 

Emellett évek óta behívják az uruguayi korosztályos válogatottakba, katalán értesülések szerint a Barça pont az U20-as csapatnál figyelt fel rá. 

Lemos jobb lábas, először védekező középpályásként számoltak vele a kanárik, játékstílusát leginkább Rafa Marquezéhez, vagy Mascheranóéhoz lehetne hasonlítani. Elnyeli az ellenfelek támadásait, tulajdonképpen mindkét pozícióban bevethető, bár inkább a védvonalban lehet rá számítani. Magas (185 cm), nagyon jó a levegőben, gyors, és cseles, ebben Piquére emlékeztet. Temperamentumos személyiség, gyorsan gurul dühbe, ezen nem árt változtatni, ha a Barçában fog játszani. 

A Barcelona 4 millió eurót ajánlott érte először, ám a Las Palmas többet akar. A SPORT szerint a végső ára 12 millió euró körül lehet majd, különféle bónuszokkal. 

Lemos így nyilatkozott a katalán sportújságnak: "Azt terveztem, hogy a Las Palmasban maradok annak ellenére, hogy sokan érdeklődnek irántam, de ha igaz, hogy a Barça is engem akar, akkor már nem vagyok benne biztos. A sportigazgatók azt mondták nekem, hogyha jó ajánlat érkezik értem a katalánoktól, akkor semmi nem vet gátat az átigazolásnak."

lemosss.JPGForrás: weloba.com, sport-english.com

süti beállítások módosítása