Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Mascherano távozóban?

Átigazolásának lehetséges okai

2016. május 25. - fehertamas

masch.pngSzerda délelőtt az olasz csapatokkal kapcsolatos átigazolásokban általában hiteles hírforrásnak minősülő Gianluca Di Marzio jelentette, hogy Javier Mascherano megegyezett a Juventussal és jövőre náluk folytatná. A hír szinte a semmiből jött. 

De gondoljunk bele, hogy miért is lehet valóságtartalma ennek a legutóbbi témának, miért vágyódna el az argentin játékos 6 év után el a katalánoktól és miért kell igazán észnél lenni a vezetőségnek, ha meg akarja tartani Mascheranot. 

Mascherano adó ügyei: Még javában zajlott a szezon, amikor a sajtó végig közvetítette Masche ügyeit az adóhatósággal, a tárgyalásokat, mely végül a játékos vallomásával, bírsággal és egy év felfüggesztett börtönbüntetéssel végződött. A Barcások adóügyei mára már szinte a vicc kategóriába esnek, tekintve, hogy többeknek is kellett a bíróságra menni az elmúlt években, de ha ez áll Mascherano szándékának hátterében, akkor ez igazán komoly eset. Ugyan az argentin börtönbüntetése egyelőre csupán jelképes, de ha újra törvényt szegne (akár egy figyelmetlenségből adódó autóbaleset), akkor le kellene ülnie a büntetését. Amíg a kétgyermekes családapa Spanyolországban marad, addig ez az ügy végig ott lesz neki, ami megmagyarázhatná miért is költözne inkább Olaszországba. 

Mascherano túl szigorú magával: Az elmúlt 6 évben megismerhettük Javier Mascherano személyiségét a pályán és egy részét azon kívül. Egy bizonyos attitűd jellemzi őt mindkét területen, ez pedig a kritikussága saját magához. Láthattuk a Sevilla elleni Spanyol Kupa döntőn is, ahol minden az arcára volt írva, miután egy hibája a csapat kárát jelenthette volna. Még a következő napon megtartott ünneplésen is sokkal letörtebb volt a megszokottnál, ez pedig talán azt jelentheti, hogy Masche elgondolkozott a jövőjén a klubnál, és arra a következtetésre jutott, hogy már nem tudja úgy segíteni a Barcát ahogyan szeretné, ezért távozik. 

Új vizekre evezne: Szép volt, jó volt, elég volt - gondolhatja a katalán kalandról Jefecito. 6 csodás esztendő után új dolgokat próbálna ki, míg van pár év a lábában. Én személy szerint ezt tartom a legvalószínűtlenebb opciónak, tekintve a játékos alázatosságát. 

Javier Mascherano úgy zárta a beszédét a hétfői szezonbúcsúztató ünneplésen, hogy "reméli jövőre is itt lehet, ünnepelve a megszerzett újabb trófeákat". Ennek ellenére ha valamelyik opció a fentiek közül igaz, az nyomós indokot szolgáltathat számára a távozás mellett. A klub kijelentette, hogy nem áll szándékukban eladni őt, főleg úgy nem, hogy Luis Enrique egyik kedvence, de ha a játékos menni akar, akkor nem tehetnek semmit.

2016-05-23_ferstejos_ligas_y_copas_36-optimized_v1464040701.JPG

süti beállítások módosítása