Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

A 2015-16-os szezon összegzője (szerkesztőségi és olvasói értékelők)

2016. május 29. - fehertamas

seasonreview1516.pngA 2015-16-os szezon hivatalosan is lezárult. A Barcelona négy trófeával (Európai Szuperkupa, Klub VB, Spanyol bajnokság, Spanyol Király-kupa) fejezhet be egy újabb eredményes szezont. A játékosok elrepültek a válogatottjukhoz, Copa Americát vagy EB-t játszani. Ez volt a HúngaroBarca első szezonja is, ami szintén okot szolgáltat a visszatekintésre és az összegzésre.

A 2015-16-os idény úgy kezdődött, ahogyan a 2014-15-ös befejeződött: kupákért való küzdelemmel. Mondhatni, egy sikeres szezont követő újabb idény legeleje még elúszkál az előző farvizén, hiszen a megnyert döntőkből kifolyólag újabb lehetőségeket kap a klub a trófeatár bővítésére. A triplázás vonzata két szuperkupa és egy Klub Világbajnokság: egy őrült 5-4-es meccs a Sevilla ellen Tbilisziben, egy kudarc az Athletic Bilbao ellen és egy megnyert Klub VB Japánban. 

Miután ezek remekül megadták az alaphangot, eljött az idő, hogy visszatérjünk a normális, magukat nem agyonnyerő csapatok életéhez: hétről hétre versengés a bajnokságban, izgalmas szereplések a BL-ben és a kupában. A szezon első felét apró hullámvölgyekkel abszolválta a Barca, ennek köszönhetően a bajnokság tetején volt a 2016-os esztendő kezdetekor. A Klub Világbajnokság meccsei újabb örömöt hoztak a szurkolók és a játékosok életébe, hiszen újabb ok keletkezett az ünneplésre. Azt követően azonban már mindenki tudta, hogy közeleg a szezon igazán kompetitív fele, a bajnokság fordulói és a BL kieséses szakasza. Ahogyan egyre inkább menetelt a Barca a szezon legnehezebb része felé, szépen felhúzott egy 39 meccses veretlenségi sorozatot (cikkünk róla ITT), mely újabb diadalittas pillanatokhoz, s majd egy nemvárt pofára eséshez vezetett. 

A BL negyeddöntők ideje alatt ugyanis kipukkant a lufi (cikkünk róla ITT). A szezonbéli szokásos hullámvölgy pont a legfontosabb periódusra esett, az Atleti kiejtette a katalánokat a legrangosabb európai kupasorozatból, majd a bajnokságban is kínos, három meccses vereségszéria okozott borús napokat. A fellegekben járó katalánok hirtelen nagyot estek, le újra a földre, és időbe telt felkelni onnan. 

Miután azonban ez sikerült, töretlenül ment előre a csapat és behúzta a bajnokságot. Az utolsó öt forduló alatt még gólt sem kapva, szárnyalva gyűjtötte be az összes lehetséges pontot a Barca (cikkünk róla ITT és ITT), és a szezon végére megcsinálta a szerencséjét. 

Az idény zárása az EL-győztes Sevilla elleni Spanyol Király-kupa döntő volt, melyet egy feszült és fordulatos meccsen, hatalmasat küzdve nyert meg a Blaugrana, a meccs nagy részét emberhátrányban játszva. Így hát két kupát szerzett a csapat a szezon második felében, ami remek teljesítmény, volt ünneplés rendesen, melyről a HúngaroBarca galériát megnézheted az alábbi linkekre kattintva: A bajnokság ünnepléséről, a buszos felvonulásróla Spanyol Kupa ünnepléséről és a szezont lezáró ünneplésről a Camp Nouban

asy.JPG

Emellett fontos megemlíteni, hogy a 2015-16-os idény a HúngaroBarca oldal számára az első teljes végig közvetített szezon volt, ez pedig nagyon fontos az összes szerkesztőségi tagnak. Egyenként is összeszedtük, hogy mit gondoltunk a szezonról. 

Laci: Az FC Barcelona összességében egy nagyon jó szezonon van túl. Sikerült a bajnokságot ismét megnyernie Luis Enrique fiainak és a kupát is újfent elhódították. Az egyetlen keserű pirula amit le kellett nyelni a Barca szimpatizánsoknak, hogy a BL nem úgy sikerült ahogy azt sok Culé várta volna. Ennek ellenére úgy gondolom, a szezon előtt ezt mindenki lazán elfogadta volna és valószínűleg Lucho is aláírt volna egy ehhez hasonló forgatókönyvet. Utólag, pedig le tudja vonni belőle a konzekvenciát és bőven lehet csiszolni az apróbb hibákon, hogy az új idényben már ne fordulhassanak elő. Ugyan én nem régóta tartozom a HungaroBarca csapatához. Pár játekosértékelő rovat és egyéb cikkek formájában azonban hozzájárulhattam ehhez a szorgos, pontos és igényes oldal munkájához. Emiatt még nagyobb odafigyeléssel követtem a mérkőzéseket és a csapattal kapcsolatos dolgokat. A következő idényt pedig türelmetlenül várom és őszintén remélem, legalább ennyi sikerben lesz része, mind a szeretett csapatunknak, mind a HungaroBarca oldalának!

 

Laurie: Ez az év nem csak a duplázás miatt lesz emlékezetes számunkra és nem csak a klub életében volt történelmi szezon, hanem a HúngaroBarça életében is. Ez az első szezon ugyanis, amit végig közvetített oldalunk, naponta megjelenő friss hírekkel, érdekességekkel, elemzésekkel és meccsértékelőkkel. Több versenyt is szerveztünk, ami nem sikerült volna támogatóink együttműködése nélkül. Köszönjük az Iniesta Pincészetnek a cikkíró verseny nyerteseinek felajánlott borokat, és köszönjük a Tippek Harca oldalnak, hogy az ő weboldalukon keresztül elindíthattuk első tippversenyünket, amin ezernél is több jelentkező vett részt. De van még valami, ami miatt felejthetetlen lesz ez a szezon oldalunk minden tagjának, és ezt csak nektek köszönhetjük. A szezon kezdete óta hat nagy mérföldkövet is elértünk. Augusztus elején sikerült átlépni a 4 ezer követőt, most pedig már egészen hihetetlen módon több mint 11 ezer like-nál tart facebook-oldalunk. Nagyon szépen köszönjük minden egyes követőnknek az egész éves aktivitást, bizalmat és támogatást, reméljük a következő szezonban is velünk tartotok!

 

Toma: 2015-16 egy ízig vérig Lucho keze nyomát magán viselő szezon volt a Barca számára. A katalánok játékstílusa szinte azonosult azzal a karakterrel, amit az asztúriai edző képviselt játékosként. A tavalyi triplázás és az idei duplázás is pont annak köszönhető, hogy Luis Enrique éppen azt adta hozzá a csapat játékához, amire szüksége volt, illetve amit csak ő tudott. Tökösséget, kitartást, a végsőkig tartó küzdeni akarást. A Barcelona új arculatának tökéletes leképződése volt az idei Spanyol Király-kupa döntő, egy olyan meccs, amit nehezen tudok elképzelni, hogy Pep Guardiola valaha is megnyert volna. Csúszva-mászva, küzdve akarva, hősként, a győzelemhez foggal-körömmel ragaszkodva kerekedett végül felül a Sevillán a kedvenc alakulatunk, és ez az olyan szurkolók számára, mint például én - az evolúció hívei - szemet gyönyörködtető volt. Egyesek sikertelen idényként könyvelik el a 15-16-ost, mert nem sikerült megvédeni a BL-címet, ám abban talán még ők is egyetértenek, hogy valószínűleg csupán az döntött erről a fontos kérdésről, hogy éppen mikor érkezett meg a csapat számára a hullámvölgy. Nagyon várom a következő klubszezont, hogy miképpen teljesít majd a Barca Luis Enrique harmadik évében, ezt az idényt módfelett élveztem a HúngaroBarca kötelékében. Látni azt az érdeklődést, melyet napról napra mutattok, csodálni azt az iramot, mellyel a követők száma napról napra nő csodálatos érzés. Köszönöm, hogy velünk tartottak idén, és remélem hogy jövőre is itt lesztek! 

24118472_97d61bae3901700bbe03c20b22c9da46_xl.jpg

Nem csak mi, szerkesztők alkottunk véleményt a szezonról. A napokban megkértünk titeket a HúngaroBarca Facebook oldalon, hogy írjátok le a számotokra legemlékezetesebb pillanatokat az idényből. Rengeteg hozzászólás érkezett, ebből válogattunk ki néhányat: 

Ledneczki Alex: "Amikor Messi a Celta elleni mérkőzésen legurította a tizenegyest Suáreznek (újból megmutatta, hogy több mint egy játékos és a Barcelona pedig TÖBB MINT EGY KLUB!!!). Ez a játékosok közötti harmónia volt talán a legfontosabb eleme, a duplázásnak!!"

Kerek Attila Barnabás: "Neymar pofátlanul szemet gyönyörködtető gólja a Villarreal ellen. Egyébként a csapat ebben az évben is felállt padlóról, ezt bizonyítja a két serleg, és egyéb díjak. Csak így tovább!"

Molnár Vivien: "Amikor Messi bemutatta az aranylabdát,illetve megnyertük a bajnokságot, aztán a Kupát!"

Barna Martin: "Amikor kilábaltunk a mély gödörből, jó volt látni azokat a megkönnyebbült és egyben boldog arcokat.."

Papp Barni: "Real Madrid - Barcelona 0-4. Történelmi pillanat!" 

Sokan nem tudtak egyetlen pillanatot kiválasztani ebből a remek szezonból, így hát írtak többről is. 

Pataki Ferdinánd: "Nekem 5 pillanat tetszett leginkább: amikor a világ legjobb csapatához méltóan 4-et vágtunk a Realnak idegenben, Neymar gyönyörű gólja a Villarreal elleni bajnoki mérkőzésen, Suárez gyönyörű fél ollós gólja az Arsenal elleni BL negyedöntőben és persze Jordi Alba első szezonbeli gólja, ami kupa győzelmet szállított nekünk. Nagyon megérdemelte, fantasztikus teljesítményt nyújtott az egész idény során! De aminek a legjobban örültem, hogy az imádott játékosom, Leo Messi elnyerte az 5. aranylabdáját! Visca el Barca! Visca Catalunya! Mes qué un club!"

Minárik Tomi: "Számos gyönyörű pillanat volt. Akár a Real elleni diadal, klub VB, Messi trükkös büntetője vagy a Liga megnyerése. De a teljesítmény amit lehoztak a kupadöntőn, hihetetlen csapategységről tanúskodik. Alba góljánál ugráltam és sírtam, mint egy kisgyerek. Som un Equip! Visca el Barca!"

Mácsár Mózes: "A Spanyol Bajnokság megnyerése és a kupa elhódítása. Leo Messi aranylabdájának bemutatása, Luis Suárez gyönyörű gólja az Arsenal ellen! Ter Stegen és Claudio Bravo gyönyörű védései, a szép védő munka egész évben, Iniesta újra formába lendülése, Rakitic nagyon szép szezonja, Busquets eszméletlen védő és támadó játéka és technikai megoldásai... Neymar gyönyörű és eszméletlen trükkjei, Messit nem is kell írnom... így is, hogy sérülése volt, ő volt az egyik legjobb. De Suarez is eszméletlen szezont tud maga mögött, sajnos a Copa-t kihagyja, de a szezonra újra a toppon lesz, remélem! Rafinha, Munir és Sergi Roberto egyre jobban be lett építve a csapatba, ez nagyon tetszik! Az összes csere és tartalék játékosnak is sok köszönet jár ezért a szezonért is! Sajnos a tavalyit nem tudtuk meg valósítani újra, de részben sikerült, lenyűgöző csapatunk van így is! Rotálás alig volt a kezdőbe, és ilyen szezont tudhatunk magunk mögött! Minden gratulációm Luis Enrique-nek és a stábjának, az összes szurkolónak akik ki látogattak a meccsekre, és buzdították a legjobb csapatot a legnehezebb pillanatokban, s mindig ott voltak velük! Élveztem ezt a szezont is, várom az igazolásokat, és a következő idényt!
Visca El Barca!"

Köszönjük a hozzászólásokat és ahogyan már korábban is írtuk, köszönjük, hogy velünk vagytok, érdeklődtök, hozzászóltok, megosztotok! Zárásképpen pedig fogadjátok szeretettel a 2015-16-os szezonról készült összefoglaló videónkat! 

Legyen jó nyaratok, Visca el Barca! 

Laurie - Laci - Gabi - Toma 

A HúngaroBarca szerkesztősége

süti beállítások módosítása