Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Marlon Santos - hazájában csak 'az új Thiago Silvaként' emlegetik

Ki az új fiatal középhátvéd, aki meglepte Luis Enriquét?

2016. augusztus 05. - fehertamas

marlonszantos.pngA B csapat egyik új igazolása a brazil Fluminenséből érkező középhátvéd, Marlon, lehetőséget kapott Luis Enriquétől a csapat eddig lejátszott két felkészülési mérkőzésén, ami nem véletlen, hisz teljesítménye figyelemreméltó volt. Akik azonban leigazolásakor már kicsit utánanéztek a játékosnak, azokat nem érte akkora meglepetés jó szereplése láttán. Ha ez elmaradt, most bepótolhatod, a hajtás után bővebben Marlonról, kinek Brazíliában nagy jövőt jósolnak és folyvást egy azóta már nagy karriert befutó ex-Fluminensés védőhöz hasonlítják.

Marlon Santos még júniusban csatlakozott a B csapathoz (kiknek érkezőiről bővebben ide kattintva olvashatsz) , kölcsönben, 5 milliós vételi opcióval, ami azt jelenti, hogy ha a vezetés is úgy látja, ezért az összegért a szezon után véglegesen is megveheti a játékost.

A Fluminense akadémiáján nevelkedett, a brazil csapattal bajnokságot is nyert idén. Neve gyakran szerepel egy mondatban Thiago Silvával, szülőhazájában gyakran hasonlítják hozzá, játékstílusa miatt, és mert mindketten ugyanannál a klubnál töltötték karrierjük első éveit. Egyesek odáig mennek, hogy a brazil futballban nem is tűnt fel ilyen tehetséges védő, a jelenleg Párizsban futballozó hátvéd óta. 

Pedig Marlon eredetileg nem is védőként kezdte, egészen 17 éves koráig védekező középpályás volt, amikor is egy Németországban rendezett tornán középhátvédként játszatták. Attól a naptól fogva nem is mozdították el arról a posztról, a fiatal brazil remek teljesítményekkel igazolta a döntést. 

Akik régóta figyelik a játékát tudják, hogy egy technikás és gyors védő Marlon, aki 183 cm magas és jó a levegőben. Tisztán játszik, és ahogy láttuk, a Barca focija sem idegen neki. 

A katalánok már figyelik egy ideje és most végre eldöntötték, hogy elhozzák a fiatal védőt, aki teljesítményeivel meglepte Luis Enriquét, ki ennek eredményeképpen a kezdőcsapatban szerepeltette a Leicester City ellen. Ha továbbra is ilyen szinten játszik, akkor akár az első csapatban is találhatja magát. marlanon.JPG

süti beállítások módosítása