Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Előzetes: FC Barcelona - Atlético Madrid

A legjobb támadók a legjobb védelem ellen

2016. szeptember 21. - granculé

elozetes_5.png

A spanyol bajnokság 5. fordulójában a bajnoki címvédő Barcelona hazai pályán fogadja az Atlético Madrid csapatát. A katalánok 13 rúgott, 5 kapott, míg a matracosok 10 rúgott és 1 kapott góllal állnak, így a liga legjobb támadói néznek farkasszemet a legmasszívabb védelemmel. Bármilyen nehéznek is ígérkezik a feladat, mindenképpen nyernie kell a címvédőnek, ha nem akar már a bajnokság elején komoly lépéshátrányba kerülni a listavezető Real Madriddal szemben.

Bár az utóbbi években a fővárosiak kétszer is búcsúztatták a katalánokat a BL-ből, a bajnokságban már más a helyzet, különösen hazai pályán. A Camp Nouban eddig 79 bajnokit játszott a két csapat, amelyből 48-at a Barça megnyert és csak 13-at veszített el, az Atlético utoljára 2006-ban diadalmaskodott vendégként, akkor Fernando Torres duplázott (1:3). Luis Enrique Atlético elleni mérlege is sokkal jobb a ligában, mint a BL-ben, négyből négy meccsen nyert, ellenben Simeonénak 9 bajnoki alatt egyszer sem sikerült felülkerekednie a Barçán, ez mindenképpen érdekes statisztika. Messi kedvenc ellenfele az Atleti, 21 alkalommal talált be ellenük, de vendég oldalon is van egy katalán specialista Torres személyében, aki 13 meccsen 8 gólt szerzett a Barça ellen.

Diego Simeone a tegnapi sajtótájékoztatón kiemelte, hogy annak ellenére, hogy az elmúlt három szezonban csapatának kétszer is sikerült kiejtenie a Barçát a Bajnokok Ligájából, 90 perc alatt a szerda esti ellenfél erősebb és az ilyen meccseken korábban mindig megérdemelten nyert. Az argentin szakvezető úgy látja, hogy a katalánok briliáns futballt játszanak és a meccs nem a középpályán, hanem a kapuk előtt fog eldőlni. Borzasztó erősnek véli a Barça támadóalakulatát, de úgy ítéli meg, ha jól védekeznek, lehet esélyük. Luis Enrique meglátása szerint az Atleti stabil védekezésből a kontrákra és a pontrúgásokra fog berendezkedni. A Barça trénere kulcsfontosságúnak nevezte a hibák minimalizálását és a kapu előtti hatékonyságot.

Sajnálatos módon a tegnapi edzésen Umtiti lesérült, így szinte biztosra vehető, hogy Mascherano lesz Piqué párja a védelem tengelyében, minden bizonnyal Roberto és Busquets is visszatér a kezdőbe a hétvégi pihenő után. A Barça és az Atleti is botlott már, a hazaiknak 9, a vendégeknek 8 pontjuk van az összecsapás előtt, a gránátvörös-kékek két győzelemmel és 12:1-es, míg a matracosok három győzelemmel és 10:0-ás gólkülönbséggel hangoltak a derbire. A góllövőlistát négy játékos vezeti holtversenyben 4 góllal, ebből hárman vélhetően pályára lépnek a Camp Nouban ma este (Messi, Suárez, Griezmann).

Ha a Barça jó napot fog ki, hozza azt támadásban és védekezésben amit tud, akkor jó esélye van megszerezni a győzelmet, ugyanakkor a madridi gárda nagyon veszélyes ellenfél, egy apró hiba is könnyen megbosszulhatja magát.

FC Barcelona - Atlético Madrid | La Liga 5. forduló | Camp Nou | 2016. szeptember 21. 22:00 | Sport1

Keret: Ter Stegen, Cillessen, Sergi Roberto, Piqué, Mascherano, Mathieu, Jordi Alba, Digne, Busquets, Rakitić, Iniesta, André Gomes, Denis Suárez, Arda, Messi, Neymar, Suárez, Paco Alcácer.

Kimaradtak:
Umtiti (sérülés)
Masip, Aleix Vidal, Rafinha (edzői döntés)

Várható kezdő: ter Stegen - Roberto, Piqué, Mascherano, Alba - Busquets, Rakitić, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar.

luis-enrique-simeone-123889.jpg

süti beállítások módosítása