Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Eredmény: FC Barcelona - Atlético Madrid: 1-1

2016. szeptember 22. - fehertamas

fcbatm11_1.pngA spanyol bajnokság 5. fordulója rangadót hozott, a Barcelona az Atlético Madridot fogadta a Camp Nouban. A katalánok nem tudták otthon tartani a három pontot, leginkább Diego Simeone taktikájának köszönhetően a matracosok elcsentek egy értékes egységet Barcelonából. 

A 22.00-kor rajtoló mérkőzésre Luis Enrique azt a kezdőcsapatot pakolta fel, amelyben talán legjobban bízik: Ter Stegen - Roberto, Piqué, Mascherano, Alba - Rakitić, Busquets, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar. 

Már a meccs első perceiben látszott, hogy Diego Simeone csapata milyen stílusban játszaná leginkább a találkozót, aki látott már mostanában Barça–Atleti mérkőzést, azt nem is lepte meg ez a taktika: a terület átengedése, masszív egész csapatos védekezés és kontrajáték. Luis Enrique ebbe jobb híján nem tudott csak belenyugodni, így hát a katalánok számára a védelem gyenge pontjainak kutatásával telt. Az MSN által vezérelt támadások egyre jobban izzasztották az Atleti védelmét, főleg mikor kényszerítőkkel próbálták átjátszani a vonalakat, ám az áttörést egy pompásan a tizenhatoson belülre beadott labda okozta Iniestától, Ivan Rakitićnek, aki sikeresen csúsztatott és juttatta a labdát Jan Oblak hálójába a 41. percben. 

A második félidőben a Barça taktikája nem változott, tovább támadtak, ám az Atlético Madrid futballja dinamikusabb lett, s ennek meg is lett az eredménye. A Barça védelmére helyezett nyomásgyakorlás sikeresnek bizonyult, hiszen az első 15 percben több védelmi hibát is kikényszerített, majd egy gólt is összehozott a piros-fehér gárda. Egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követően az Atlético villámgyorsan juttatta el a labdát a Barçtizenhatosához, ahol először Piquét fűzték át, majd Ángel Correa vezette a labdát Mascheranóra, aki elcsúszott, így az argentin támadó gond nélkül lőhetett, a labda pedig a kapufa belső részéről lepattanva a hálót zörgette. Egyenlített az Atlético. 

A meccs további részének stílusa már nem okozott meglepetést, az Atlético erősen védekezett, s láthatóan kiegyezett a döntetlennel, a Barça újra magához ragadta volna a vezetést, ám a második félidő elején le kellett cserélni Messit és Busquets-et is sérülés miatt, ez a szerencsétlen fordulat pedig kellően megnehezítette a helyzetüket. Messi a hivatalos információk szerint részleges combizom-szakadást szenvedett, körülbelül 3 hétig nem léphet pályára, várhatóan a Manchester City ellen fog visszatérni. Néhány egyéni villanáson kívül nem sikerült közel kerülni a gólhoz, így az állás nem változott a 90 perc letelte után. 

A Barcelona így a harmadik helyen áll most öt lejátszott meccs után a tabellán, előtte a Sevilla és a Real Madrid. Lehetőség lett volna a királyiak előnyének csökkentésére, hiszen a Villarreal ellenében csak egy döntetlent értek el. A végső eredmény miatt azonban maradt a három pontos különbség, a Barcelona legközelebb a Sporting Gijón otthonában lép majd pályára, szombaton, 16:15-kor. | Fehér Tamás

Barcelona 1-1 Atlético Madrid
G.: Rakitić (41.), ill. Correa (61.)

messi.jpg

süti beállítások módosítása