Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Játékosradar: sérültek, hiányzók

2016. október 05. - azulgrana98

radar.png

Játékosradar című rovatunkban a sérült és eltiltott játékosokkal, illetve további hiányzókkal foglalkozunk. Kattintás után megtudod, mikor térhet vissza Umtiti és Messi, miért nem hívták be a válogatottba Rakitićet és hogy miért kell vigyáznia a következő meccseken Suáreznek.

A Barcelona legközelebb október 15-én lép pályára a Deportivo ellen hazai pályán, addig is remélhetőleg felépül a három alapember: Lionel Messi, Samuel Umtiti és Ivan Rakitić. A sérültek mellett fontos hiányzóként számolhatunk a közeljövőben Luis Suárezzel, aki a bajnokságban egy lapnyira van az eltiltástól.

Lionel Messi még szeptember 21-én sérült meg az Atlético Madrid elleni rangadón.  A mérkőzés 59. percében egy rúgást kapott a jobb lábára Diego Godíntól, ami után ágyéki fájdalomra panaszkodott és le kellett cserélni. A meccs utáni orvosi diagnózisból megállapították, hogy ha jól halad a felépülés, 3-4 hét után már pályára is léphet. Azonban keringtek olyan pletykák, miszerint a jelenlegi sérülése kapcsolatban áll egy korábbival, amit a bal lábára kapott. Sokak szerint, ennek következtében jobban terhelte a bal lábát, a fokozott terhelés pedig elősegítette a sérülés kialakulását. Ezt nyilvánvalóan egy hivatalos oldal sem erősítette meg, ezért csak reméljük, hogy jó úton halad a felépülése és mihamarabb láthatjuk újra a pályán.

Samuel Umtiti az Atlético elleni rangadó előtti napon, kedden, a reggeli edzésen szenvedett szalaghúzódást a bal térdében. Ez okból várhatóan 4 hétig, vagyis még további két hétig nem áll rendelkezésre. Ha szerencséje van a csapatnak és felépül Lionel Messivel egyetemben a jövő hét végéig, akkor akár Luis Enrique mindkettejüknek adhat egy kis játéklehetőséget a Depor ellen.

 A következő kérdőjel a horvát Ivan Rakitić. Rejtélyes módon Lucho nem küldte pályára a hétvégén a Celta Vigo ellen, de lássuk be, szükség lett volna rá. A múlt heti BL-mérkőzésen a Mönchengladbach ellen le kellett cserélni, de akkor még nem derült fény a valódi okra. A Barça eddig hallgatott, de ma a horvát szövetségi kapitány, Ante Čačić tiszta vizet öntött a pohárba, miszerint Ivan Achilles-ín sérülést szenvedett és ki is marad a keretből. Mi a legjobbat reméljük, jó eséllyel elég lesz ez a három hét a felépülésre.

Luis Suárez ugyan nem sérült, de valószínűleg a következő bajnoki fordulók egyikét ki kell hagynia, ugyanis már csak egy sárga lapra van az eltiltástól. A legutóbb a Celta ellen is megkapta a maga lapját, a bíró szerint a partjelzőt szidalmazta, de ez már a negyedik az idei kiírásban. Nem jó hír, hogy hét forduló után már négy lapja van, mert a következő négy fordulóban többek között a Valencia és a Sevilla ellen is pályára lép a Barcelona.

Remélhetőleg a válogatott szünet után sem gyarapodik a hiányzók listája, és nem csap le a FIFA-vírus.

luissuarezcropped_5s2io4lj8i8u1w34l7hutmgqb.jpg

süti beállítások módosítása