Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Utószó: 3 dolog, amit megtudtunk a Depor ellen

2016. október 16. - azulgrana98

sima_28.png

A Barcelona visszatért a győzelem útjára és mindezt stílusosan tette: meggyőző, fölényes győzelem hazai pályán. Azonban az eredmény mellett három tényre is fény derült! Kattints a továbbra!

A Barcelona visszatért a győzelem útjára és mindezt stílusosan tette: meggyőző fölényes győzelem hazai pályán. Azonban az eredmény mellett három tényre is fény derült:

1, Paco Alcácer ziccerei sok jót sugallanak

Sok szurkoló könnyen fejét venné egy támadónak ennyi ajtó-ablak ziccer kihagyása után és mondhatná, hogy Paco egy rossz igazolás volt. Ez korántsem ilyen egyszerű. Ha jól megnézzük, Paco Alcácer jó formában van, azonban nyilvánvaló, hogy a szerencse teljes mértékben ellene fordult az eddigi meccseken. Alcácer egy igazi lesipuskás támadó és az eddigi megmozdulásai fantasztikusak. Rendkívül jól helyezkedik, szinte mindig tiszta pozícióba kerül a kapu előtt. Azonban egy valami hiányzik: a szerencse. Egyszer ha ez a fiú betalál, igazi kihívója lehet Luis Suáreznek.

2, Lucas Digne lehet a jövő sztárja 

A fiatal francia leigazolása keltette a legkisebb felhajtást a Barcelona háza tája körül az elmúlt nyáron. Mindenki sikeresen elkönyvelhette, hogy biztosan jobb helyettese lehet Jordi Albának, mint Adriano, de ennél semmi több. Az igazat megvallva a szurkolók zöme szerint jó igazolás volt, de semmi különleges reményt nem fűztünk hozzá, de a látottak alapján kezdi megcáfolni ezt Digne: minden pályára lépésével bizonyítja, hogy ő egy megfelelő balhátvéd a Barçának. Jól passzol, jól helyezkedik a labdával és anélkül egyaránt. Felfutásai veszélyesek, sok mindenben hasonlít Albához. Az idő múlásával egyre összeszokik majd Neymarral és a többiekkel: igazi versenytárssá nőheti ki magát Jordi Alba mellé.

3, Luis Enrique új fegyvert alkotott, ami működik

Lucho két mérkőzésen is a 3-4-3-as felállást használta, de csak azért mert Sergi Roberto éppen hiányzott. Az új taktikai hadrend azt eredményezte, hogy létrejött egy masszív védelem és több folyosó jött létre a védelemből kivezetve. Más szempont is a számlájára írható: a támadószekciónak kevesebbet kell védekeznie ezáltal. Nyilvánvaló, ez egy okos taktika: növeli a középpálya ütőerejét, ugyanakkor a védelmet is stabilizálja, a három középhátvédet két szélső támogathatja.

A 4-3-3 az igazi séma, és az ami mindig is működni fog. Azonban nem egy rossz dolog, hogy bámilyen esetben van mihez nyúlni az új formáció és a jó teljesítmények által.

süti beállítások módosítása