Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Játékosértékelő: Barcelona - Manchester City: 4-0

2016. október 20. - azulgrana98

untitled-1_1.png

A Bajnokok Ligája szerdai meccsnapján a Barcelona a Manchester City csapatát fogadta. A játékosok szubjektív értékelése a tovább után.

Egyéni értékelések:

ter Stegen (7,5): Kevés kockázatot vállalt, passzai szinte mindig pontosak voltak, emellett volt néhány szép védése is.

Mascherano (7,5): A jobbszélre kitolódva sem vallott kudarcot, többször is megindult az ellenfél kapuja felé és a védekezése is többnyire helyén volt.

Piqué (7,5): Igaz, hogy sajnos csak szűk 40 percet töltött a pályán, de még sérülten is magabiztosan állta a sarat. Három hétig lesz harcképtelen.

Mathieu (6): Hirtelen csöppent bele a játék menetébe, szerintem nehezen vette fel a ritmust és sokszor pontatlan volt. Az első sárga lapja még vállalható volt, de a második szabálytalansága már teljesen felesleges volt. A visszajátszások alapján szerelésnek indult, de végül köze sem volt a labdához, ez mindenképpen negatívum.

Umtiti (8): Jól játszott, ahogyan eddig is láthattuk tőle. Rengeteg passza támadást eredményezett és az ívelései is pontosak voltak. Piquével jó párost alkottak, de Geri kiválása után is jól teljesített: remek helyezkedése és a fejjátéka sokat adott a csapat játékához.

Rakitić (6,5): Ez alkalommal is sokat védekezett és támadott egyaránt, de nem alkotott semmi különlegeset.

Busquets (7,5): Visszatért a jó útra, több hasznos megelőzése és labdaszerzése is volt.

Digne (7): Újra sokat futott, véleményem szerint jól is játszott. 

Alba (-) Már a 10. perc előtt megsérült, alig láthattuk a pályán. A hírek szerint körülbelül két hetet kell kihagynia.

Iniesta (7): A játékmester két gólpasszt is jegyzett, a párharcokban is jól állta a sarat.

Suárez (7): Gólt nem sikerült szereznie, de önzetlenül hozzásegítette Messit a mesterhármas eléréséhez és az ő labdaszerzése után lőhetett büntetőt a csapat.

Neymar (7): A meccset kicsit szürkén kezdte, de később egyre jobban belelendült. Szép cseleket és megoldásokat láthattunk tőle, bár az a kihagyott tizenegyes elég gyengén sikerült. Ennek ellenére nem csüggedt, a mérkőzés végén önerőből meg is lőtte a saját gólját.

Messi (9,5): Nyilvánvalóan ő a mérkőzés embere. Mesterhármast jegyzett és egy büntetőt is átadott Neymarnak. Rengeteget mozgott a középpályán is, megalapozta a játék stílusát.

Gomes (7): Iniestát váltotta, tíz percet kapott. Jól szállt be a mérkőzésbe, ahol már a Barcelona nem játszott emberelőnyben. Jó döntés volt Lucho részéről őt pályára küldeni, fizikai adottságai plusz tartást adtak a középpályának. Harciasan küzdött, több játéklehetőséget érdemel.

33495039.jpg

süti beállítások módosítása