Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Előzetes: Sevilla - Barcelona

Menekülés a győzelembe?

2016. november 06. - granculé

elozetes_14.png

A hétközi manchesteri BL-kudarc után máris itt az alkalom a javításra, azonban a spanyol bajnokság 11. fordulója cseppet sem ígérkezik könnyűnek. Az ellenfél a zsinórban háromszoros Európa Liga-győztes, valamint hazai pályán az idei szezonban a ligában és a BL-ben is 100%-os Sevilla, a helyszín pedig a Sánchez-Pizjuán. Keretek, edzői nyilatkozatok és egy kis esélylatolgatás a cikkben.

Ebben az évben már négy alkalommal is találkozott a két együttes és mind a négyszer a Barça került ki győztesen. Februárban hátrányból fordítottak a bajnokságban (2:1), májusban emberhátrányban, hosszabbítás után nyerték meg a Spanyol Kupát, majd augusztusban kettős győzelemmel hódították el a Spanyol Szuperkupát (0:2, 3:0). A Sevilla az utolsó 18 Barca elleni bajnokijából mindössze egyszer tudott nyerni, tavaly 2:1-re a Pizjuánban. Denis és Rakitić volt csapatával, Messi kedvenc ellenfelével (26 gól), Neymar ex-csapattársával és jóbarátjával, Gansóval találkozik ma este.

Jorge Sampaoli, a hazaiak vezetőedzője honfitársát, Messit méltatta, úgy véli, csak úgy lehetnek képesek megállítani őt, ha nem hagyják, hogy labdához jusson. Kidolgozott egy tervet a Barça ellen és egyet Messi ellen. Úgy látja, Aranylabdából is kettőre lenne szükség, egy Messinek és egy mindenki másnak. Szerinte a mai Barcelona labdabirtoklása nem mindig borítja fel a pályát, mint korábban, viszont jóval direktebb játékot játszanak ma a kiváló támadóhármasuknak köszönhetően.

Luis Enrique is nehéz meccsre számít, véleménye szerint a pálya minden szegletében meg kell nyerniük a párharcokat annak érdekében, hogy győztesen hagyják el a pályát. 

A Barçánánál továbbra is sok a sérült, Iniesta, Piqué, Alba, Mathieu és Vidal sem jött rendbe, a helyükre ismét Nili Perdomo és Marlon Santos került fel a B-ből. Hazai oldalon Gabriel Mercado eltiltott, Nico Pareja sérült, de Samir Nasrit összedrótozták, így vele számolhat Sampaoli.

A Sevilla hazai makulátlan mérlegéről a bajnokságban és a BL-ben már volt szó. Egyedül a Barça nyert ebben a szezonban Sevillában, még nyáron a Spanyol Szuperkupa-döntőn (0:2), de azóta szerkezetet váltottak Nasriék. A Barca a Celta elleni vereség óta a bajnokságban jól szerepel és a BL-ben is három győzelemmel kezdett, de hétközben elvérzett a Pep Guardiola Manchester Cityjével szemben, így nagy kérdés, hogy ma este melyik arcát mutatja majd a csapat.

Utazó keret: ter Stegen, Cillessen - Roberto, Mascherano, Umtiti, Digne, Nili, Marlon - Rakitić, Busquets, Denis, Arda, Rafinha, Gomes - Messi, Suárez, Neymar, Alcácer

Várható kezdő: ter Stegen - Roberto, Mascherano, Umtiti, Digne - Busquets, Rakitić, Denis (Arda) - Messi, Suárez, Neymar

Mérkőzés időpontja: 2016. 11. 06. (szombat), 20:45.
TV: Sport1

süti beállítások módosítása