Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Öt tény, miszerint Coutinho beleillene a Barçába!

2016. november 11. - azulgrana98

sima_36.png

Philippe Coutinho szemmel láthatóan folyamatosan fejlődik: remekül teljesít a Liverpoolban az idei szezonban és a brazil nemzeti válogatottban is ragyog Neymarral együtt. Csütörtökön vezérletükkel kiütötték Argentínát, az összhang rendkívül teljes a két játékos között. Íme öt tény, miszerint Coutinho tökéletesen beleillene a Barcelona gépezetébe! 

Egybehangzó lapértesülések szerint a Barcelona első számú célpontja nyáron a Liverpool középpályása, Philippe Coutinho. Az angolok nagyon félnek attól, hogy a brazil eligazol a Barcelona kedvéért, így kétségbeesetten ajánlják neki a jobbnál jobb szerződéshosszabbítási ajánlatokat, de egyelőre nem jártak sikerrel. Sajtóhírek szerint a Liverpool – ha egyáltalán nem sikerül meggyőzni Coutinhót a maradásról, akkor – 75 millió euró alatt semmiképp nem válnának meg kulcsjátékosuktól. Kérdés, hogy a Barça hajlandó-e lenne kifizetni egy ekkora összeget Coutinhóért. Most megtudhatjátok, miért lenne egy nagyon ideális igazolás a középpályára.

1, Könnyen alkalmazkodna a klubhoz és a városhoz

2012 januárjától a szezon végéig a katalán fővárosban élt, mivel akkoriban az Espanyol kölcsönjátékosa volt. Kétségtelenül nem érné nagy környezetváltozás, ha a jövőben áttenné székhelyét a szigetországból Barcelonába.

2, „Totális középpályás”

Mi teszi Coutinhót különlegessé? Az, hogy egyesíti a pályán a technikai képzettségét, kiveszi a részét a védekezésből és a munkabírása is remek.

3, A kapcsolata Neymarral

2008-ban ismerték meg egymást a brazil U15-ös korosztályos válogatott csapatban. Ma alapemberei nemzetük csapatának, a pályán tökéletesen tetten érhető az összhang a két játékos között. Coutinho és Ney barátok a pályán és azon kívül is.

4, Luis Suárez barátsága

Luisito jó kapcsolatot ápolt a liverpooli időszaka alatt a fiatal brazillal, mégiscsak összetartanak a dél-amerikaiak Liverpoolban. Ez okból is remekül támogathatná az MSN-t. Aki Suárez és Neymar barátja, az kétség kívül biztosan jól kijönne Lionel Messivel is.

5, Barça-profil

Anélkül, hogy belemennénk a Barça DNS témába, tisztán megállapítható, hogy Philippe Coutinho rendelkezik a szükséges technikai és taktikai képességekkel, amivel beleillene a Barcelona játékfilozófiájába. A brazil még csak 24 éves, élete legjobb évei még előtte állnak.

Coutinho legszebb megmozdulásai az idei szezonban

süti beállítások módosítása