Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Piros fenyegetés a Clásico előtt

2016. november 27. - fehertamas

sima_42.png

Kiélezett a versenyfutás a nagyok között a spanyol bajnokságban, miközben a „kisebb” csapatok, mint a Valencia, a Villarreal, a Real Sociedad vagy a Sevilla is árgus szemekkel figyel és arra vár, mikor lepheti meg az óriástriót. Ilyen körülmények között nagyon fontos a minden spanyol szezon legkövetettebb meccse, az El Clásico, melyre igyekszik mindkét fél a legjobb embereit felsorakoztatni. 

Ezt azonban a sérülések mellett most egy nem várt tényező is befolyásolhatja, hiszen a Barça egy kulcsemberét nagyon fenyegeti az a veszély, hogy öt begyűjtött sárga lappal kikerül a nevezhető futballisták listájáról a nagy meccsen. 

Ha a spanyol bajnokságban egy játékos öt sárga lapot gyűjt össze különálló mérkőzéseken, akkor eltiltást kap a következő fordulóban. Emiatt kell aggódni a Barcelona játékosaival kapcsolatban is most. 

Luis Suárezzel kapcsolatban némiképp fellélegezhetünk, hiszen – talán tudatosan – megszerezte az ötödik sárgáját a Sevilla elleni meccs utolsó perceiben, hogy inkább a Málaga ellen töltse pihenőjét, mint a királyiak ellen, de Neymar helyzete már aggasztóbb. 

A brazil négy sárga lapot gyűjtött eddig, egy fordulóval a nagy meccs előtt. Habitusából fakadóan simán valószínűsíthető egy figyelmeztetés a következő játéknapon, amely ráadásul egy Real Sociedad elleni vendég meccs, éppen ezért már nem is 'taktikázhat'. A Málaga ellen nem kapott sárgát, így pályára léphet az Anoetában, kérdéses azonban, hogy Lucho játszatja-e, hiszen ha lapot kap, akkor nem játszhatna a királyiak ellen. | fehertamas

süti beállítások módosítása