Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Értékelő: Barcelona 1-1 Real Madrid 

2016. december 03. - fcblaurie

ertekelo_19.png

Nem bírtak egymással az ősi riválisok a 232. El Clásicón, Suárez fejesére Ramos révén volt válasza a királyiaknak. A játékosok értékelése a cikkben!

Az első félidő különösebb izgalmak nélkül telt el, mindkét félen látszott, hogy tart a másiktól, a játékosok kissé halványan teljesítettek. A vendégek előtt valamivel több lehetőség adódott a gólszerzésre, csapatunkból valami egyértelműen hiányzott a győzelemhez és a jó játékhoz. A játékrész legfőbb eseményei talán a tizenegyesgyanús szituációk voltak (Mascherano buktatása, Carvajal kezezése). 

A szünet utáni 8. percben Neymar oldalszabadrúgásából Suárez fejelt a hálóba (talán lesről, talán leshatárról). Innentől kezdve a katalánok elkezdtek úgy játszani, ahogyan legszebb napjaikon szoktak. Ezekben a percekben egyértelműen lezárhattuk volna a mérkőzést, de nem tettük, köszönhetően a kihagyott helyzeteknek. Ahogy az a futballban lenni szokott, az elpuskázott lehetőségeknek később jelentősége lett, Ramos a 90. percben fejelt a hazaiak hálójába. 

Ez a saját szemszögünkből nézve egy nagyon bosszantó klasszikus volt. Egy megnyert meccset adtunk ki a kezünkből. A játékosok kritikus szituációkban nem koncentráltak eléggé. 

Például Ramos egyenlítő góljánál az utolsó percben: egy felesleges szabálytalanság után zépen Arda az ellenféllel vitatkozott, Mascherano reklamált, majd megigazította a haját, mindenre volt energia, csak a felkészülésre, figyelemre nem, amit egy ilyen szituáció megkövetel. 

Egyéni értékelések: 

Ter Stegen: 6 – A gólról nem tehetett, feladatát ellátta, néha idegesnek tűnt. Nem róla szólt a meccs. 

Sergi Roberto: 6 – Sokat dolgozott, védekezésben viszont nem tűnt átjátszhatatlannak.  

Piqué: 6 – Nem volt vele gond, de ma nem lett hős. 

Mascherano: 5,5 Kihíján kiharcolt egy tizenegyest az ellenfélnek, a végén pedig nagyon üresen hagyta a hasonló helyzetekben különösen veszélyes Ramost, ami nehezen megbocsátható, főleg egy ilyen rutinos játékosnak. 

Alba: 6,5 – Megbízható volt, mikor a csapatnak jól ment, ő is szépen játszott. 

Busquets: 7,5 Ma végre igazán jól játszott, régi (igazi) arcát mutatva, főleg a második félidőben. 

André Gomes: 5,5 – Halvány teljesítmény. Rengeteget futott, ennél több pozitívum azonban nem mondható el róla.  

Rakitić: 5,5 – Ugyanaz vonatkozik rá is, ami Gomesre. 

Messi: 6 – Ez nem az ő napja volt, egy nagy helyzetet el is rontott. Úgy érzem, hogy az utóbbi időben nem megy neki olyan szinten a cselezés, mint korábban, remélhetőleg ez csak egy átmeneti időszak. 

Suárez: 6,5 – Ő is volt már jobb, viszont gólt szerzett. 

Neymar: 6 Szintén visszafogott volt magához képest összességében, nagy helyzetet hagyott ki, ami utólag elég fájó. 

Iniesta: 7,5 Végre visszatért, beállásával rengeteget adott a csapatnak, hozta magát, kár, hogy nem játszott végig. Messinek gyönyörű passzt adott. Számomra a világ legjobbja a posztján, nem tudom, hogyan lehetne őt pótolni a jövőben. 

Arda: –

Denis: –

Barcelona 1-1 Real Madrid
G.: Suárez (53.), ill. Ramos (90.)

36518771.jpg

Bala

süti beállítások módosítása