Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

A Clásico utószava: hogyan tovább?

2016. december 04. - azulgrana98

sima_44.png

A szombati döntetlen után összegezzük, mivel áll szemben a csapat a következő hetekben.

A 2016-os naptári évben már csak négy mérkőzést játszik a Barcelona: egy Bajnokok Ligája, két bajnoki és egy kupamérkőzést kell sikeresen abszolválni Lucho fiainak.

2016. 12. 06: FCB - Mönchengladbach (BL)
2016. 12. 10: Osasuna - FCB (La Liga)
2016. 12. 18: FCB - Espanyol (La Liga)
2016. 12. 21: FCB - Hércules (Spanyol Kupa)

La Liga: A Real Madrid elleni döntetlen után megszilárdult a hatpontos előny a madridiak javára. Ezzel szemben a Barça botlását az Atlético és a Sevilla sem tudta kihasználni: a fővárosiak döntetlent játszottak az Espanyollal, míg az utóbbi nagy meglepetésre vereséget szenvedett a Granada alakulatától.

A Barcelona jövőhéten az Osasuna gárdájához látogat, a papírforma alapján fölényes vendég győzelem születhet Messi vezérletével. Iniesta visszatérhet a kezdőbe, míg Neymar eltiltás miatt nem játszhat.

Az éltabella: 1., Real Madrid 34p; 2., Barcelona 28p; 3., Sevilla 27p; 4., Atlético 25p

Bajnokok Ligája: Klubunk az előző körben elsőként továbbjutott a csoportkörből: A Manchester City botlására válaszolva nyertünk a Celtic Parkban. A Cityvel szemben négy pont az előny, aminek tudatában érdemben tét nélküli mérkőzésnek nézhetünk elébe a Gladbach ellen. Az első helyen várjuk a sorsolást, az előző évek tendenciája szerint egy angol vagy francia csapat lehet a következő ellenfél.

Király-kupa: A harmadosztályú Hércules ellen a tartalékos, ám így is ütőképes Barça szürke játékkal 1-1-es döntetlent ért el idegenben Alicantéban. A továbbjutás nem lehet kérdéses: az év búcsúmeccsén hazai pályán egy gálázás keretében kell kiütni az ellenfelet, miképp a Barcelona méltó módon zárna az esztendőt.

süti beállítások módosítása