Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Előzetes: Barcelona – Las Palmas

2017. január 14. - fcblaurie

elozetes_25.png

A spanyol bajnokság 18. fordulójában a Barcelona a szép és eredményes focit játszó Las Palmast fogadja a Camp Nouban.

Quique Setién csapatának szereplése a szezon egyik kellemes csalódása, a 8. helyet foglalják el jelenleg a tabellán. Legutóbbi két meccsükön egyaránt 3-3 pontot könyvelhettek el, igaz, a hétközi Atlético elleni kupameccsen a győzelem ellenére búcsút kellett inteniük a sorozatnak.

A vendéglátók nem kezdték túl fényesen az évet, az Athletic elleni visszavágón sikerült először nyerni 2017-ben, a 3-1-es végeredmény azonban továbbjutást jelentett a katalánok számára. Luis Enrique hiányzók hiányában Masipot, Denist, Sergi Robertót, valamint Gerard Piquét hagyta ki a keretből, amely így néz ki:
Ter Stegen, Cillessen, Rakitic, Sergio, Arda, A.Iniesta, Suárez, Messi, Neymar Jr, Rafinha, Mascherano, Paco Alcácer, Jordi Alba, Digne, André Gomes, Aleix Vidal, Umtiti, Mathieu.

A másik oldalon Castellanót és Bigast lesznek kénytelenek pótolni, mindkét védő sérüléssel bajlódik. Quique Setién meccs előtti sajtótájékoztatóján azt hangoztatta, hogy meg fogják próbálni birtokolni a labdát, noha ez a Barcelona ellen nem lesz könnyű feladat. A kanári-szigetekiek önbizalma azonban nem alaptalan, hiszen a bajnokság élmezőnyébe tartoznak labdabirtoklás szempontjából. (A képzeletbeli tabella második helyén állnak, éppen a Barça után.) A katalán óriás vezetőedzője is megdicsérte a Las Palmast, továbbá azt is elmondta, hogy a két csapat stílusa hasonló.

A felek közös történelme nem mondható különösebben gazdagnak. A tavalyi összecsapásból a gránátvörös-kékek jöttek ki győztesen, az öröm azonban Messi sérülése miatt nem lehetett felhőtlen. Ha az argentin ma gólt szerezne, a Las Palmas lenne a 35. csapat a La Ligában, aki ellen betalál.

A Kanári-szigeteken fekvő város 2400 kilóméterre fekszik Barcelonától, ami a liga leghosszabb utazását jelenti. Mégis megéri a vendég szurkolóknak is útra kelniük, hiszen szórakoztató meccsre van kilátás, két jó játékot játszó csapattal. A mérkőzést esélyesként váró FC Barcelona számára kötelező a győzelem, ha továbbra is szeretné, hogy legyen esélye megvédenie címét.

Hivatalos kezdő: Ter Stegen; Aleix Vidal, Mascherano, Umtiti, Alba; Busquets, Rafinha, André Gomes; Messi, Suárez, Arda.

A 16:15-kor kezdődő találkozót a Sport2 élőben közvetíti.

Bala

süti beállítások módosítása