Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Értékelő: Real Sociedad 0-1 Barcelona

2017. január 20. - Blaugrana3

ertekelo_25.png

2007 – Ekkor nyertünk utoljára az Anoétában. Az „átok” végre megtört, és 10 év után ismét diadalmaskodott a csapat San Sebastiánban! A játékosok értékelése a cikkben.

A mérkőzést megelőzően a Sociedad szurkolók megvárták a Barcelona buszát, és nem túl kedves rigmusokat énekeltek, amit folytattak a stadionban is. Emellé még pokoli hideg is párosult, a gyep gyakorlatilag teljesen befagyott, de a játékosok sem voltak olyan fürgék, mint általában.

A mérkőzés elején Neymar csele után buktatták a brazilt, a büntetőt pedig magabiztosan értékesítette. A gól után nem vállalt túl sok kockázatot a csapat, és az eredmény megtartása volt a cél. Ugyan voltak helyzeteink, de nem sikerült meglőni a másodikat, de így is nagyon jó esélyekkel indulnak a fiúk egy hét múlva, a továbbjutást illetően. A Sociedadnak mindenképpen nyerni kell a Camp Nouban, ha tovább szeretnének jutni. A játékvezetés ma se volt tökéletes, sőt.

Iniestát a félidőben le kellett cserélni, a klub már megerősítette, hogy kisebb sérülést szedett össze, így biztosan kihagyja az Eibar elleni meccset.

A visszavágó január 26-án (csütörtökön) lesz, 21:15-kor.

Játékosok értékelése:

Cillessen (6): Ezen a meccsen megmutatta, hogy miért is őt igazolta le nyáron a Barça, és nem más, a szurkolók által jobban preferált kapusokat. Hajszálpontos labdákat adott egész meccsen – kivéve azt az egy hibát, amiből majdnem veszélyhelyzet alakult ki –, rendkívül nyugodt volt és tökéletesen látta el feladatát, igaz, védenie egyáltalán nem kellett. Cillessen egyébként az első Barça-kapus 2007 óta, aki nem kapott gólt az Anoetában.

Sergi Roberto (5): Nagyon gyenge volt a csapat jobb oldala Robertóval és Rakitić-csel, szinte teljesen veszélytelenek voltak az ellenfél kapujára. Ezenkívül sokszor rosszul helyezkedett, nem tudta felvenni a meccs ritmusát. Hetek óta formán kívül van, ez talán a fáradtság jele. Ideje lenne beépíteni Aleix Vidalt, hogy Roberto tudjon néha pihenni.

Piqué (7): Rengeteget dolgozott, ennek köszönhető, hogy a Sociedad alig-alig jutott helyzethez. A második félidőben kis híján gólt szerzett, de lövését blokkolták a védők.

Umtiti (6,5): Nem volt rossz meccse, sokat szerelt, de volt egy óriási hibája, de szerencsére nem lettek belőle komolyabb problémák. A Neymar gólja előtti támadás az ő kulcspasszából indult.

Digne (6): A védelmi feladatit többnyire jól oldotta meg, Carlos Velát teljesen levette a pályáról, habár néha megingott kicsit. A támadásokhoz nem sokat tudott hozzáadni, voltak felfutásai, de komoly helyzetet nem tudott kialakítani, viszont ez nem is az ő feladata.

Busquets (7,5): Egyértelműen a meccs egyik legjobbja volt, annak ellenére, hogy óriási nyomást helyezett rá az ellenfél, folyamatosan 2-3 ember fogta őt, de őt ez nem zavarta, minden helyzetből ő jött ki győztesen.

Rakitić (5): Az utóbbi hetekben nagyon kevés játéklehetőséget kapott, ezúttal viszont a kezdőben kapott helyet, de egyáltalán nem tudott maradandót alkotni. Támadásokban nem nagyon vett részt, de legalább a passzai rendben voltak és védekezésben is sokat segített Robertónak.

Iniesta (6): Voltak szép cselei és hatalmas átadásai, és az első félidőben elég jól teljesített, de a szünetben le kellett cserélni, miután megsérült a bal talpemelő izma.

Messi (6,5): Magához képest borzalmas meccse volt, szinte semmi nem jött össze neki, rengeteg labdát adott el, és az egész meccsen látszott rajta az idegesség a játékvezetői ítéletek és az ellenfél sportszerűtlensége miatt. A 43. percben időhúzás miatt kapott egy sárgát, onnantól szinte megállás nélkül csak reklamált, visszaszólt az ellenfélnek, a 91. percben pedig majdnem megkapta második sárga lapját is egy szabálytalanság után.

Suárez (5): Középcsatár létére egy árva kapura tartó lövése sem volt, passzai rendre az ellenfélhez kerültek, a második félidőben pedig szinte labdához sem ért.

Neymar (8): Magasan Neymar volt a mezőny legjobbja. Kétszer is szabálytalankodtak ellene a 16-oson belül, abból viszont csak egy büntetőt adott meg a játékvezető, de azt az egyet értékesítette is a brazil. Megállás nélkül futott a labdákra, rengetegszer cselezte át magát a védőkön, és ha kellett, védekezni is hátrament, többször is szerelt.

André Gomes (7): A félidőben őt küldte be Luis Enrique Iniesta helyére, és remekül szállt be a meccsbe a portugál. Szinte csak jó megoldása volt, többször is megindult a labdával, egyik legjobb meccse volt idén.

Denis Suárez (–): Az utolsó 20 percre állt be Rakitić helyére, nem sokat találkozott a labdával, de még így is hasznosabb volt, mint a horvát.

Real Sociedad 0-1 Barcelona
G.: Neymar (21. - 11-esből)

39588385.jpg
süti beállítások módosítása