Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Előzetes: PSG – Barcelona

2017. február 14. - fcblaurie

blelozetes.png

Párizsban töltötte a Valentin napot az FC Barcelona, 20:45-től ugyanis PSG – Barça meccset rendeznek a Parc des Princes-ben, ahol a tét a legjobb 8 közé jutás lesz.

A két nagyágyú öt szezon alatt harmadszor találkozik egymással a BL egyenes kiesés szakaszában, 2013-ban, valamint 2015-ben is a katalánok jutottak tovább a párharcból.

Luis Enrique nem számíthat három sérült játékosára, Vidalra, Ardára, valamint Mascheranóra. A keret a következő:

Ter Stegen, Cillessen, Masip, Piqué, Rakitic, Sergio, Denis Suárez, Iniesta, Suárez, Messi, Neymar Jr, Rafinha, Alcácer, Jordi Alba, Digne, Sergi Roberto, André Gomes, Umtiti, Mathieu, Aleñá, Nili.

A másik oldalon jelentős hiányzó Thiago Silva, a tapasztalt brazil védő sérülés miatt kénytelen kihagyni a találkozót. Ott lesz viszont a párizsiaknál Julian Draxler, aki remek formában érkezett a PSG-hez a téli átigazolási időszakban, valamint Edinson Cavani is, a fővárosiak első számú góllövője idén eddig nem kevesebb mint 31 találatot jegyez minden sorozatot figyelembe véve.

Van tehát mire építenie Unai Emery csapatának. Tudja ezt a spanyol mester is, aki meccs előtti  sajtótájékoztatóján az ellenfél dicsérése mellett elmondta, képesnek érzi csapatát arra, hogy gondokat okozzon a nagy múltú ellenfélnek.

Luis Enrique kemény párharcra számít, úgy gondolja, a PSG saját szurkolói előtt nyomás alá fogja helyezni csapatát.

A Barçánál is van azonban egy remek uruguayi csatár, Luis Suárez 2014-es érkezése óta számolatlanul rugdossa a gólokat gránátvörös-kék mezben, a PSG-nek pedig különösen rossz emlékei lehetnek róla, ha a 2015-ös kudarcra gondolnak.

A formát tekintve egyik oldalon sincs félnivalójuk a főszereplőknek, a Barcelona 11 meccs óta veretlen, míg Verrattiék legutóbbi négy meccsük után egyaránt győztesen hagyhatták el a pályát.

Várható kezdők:

PSG:

Trapp; Aurier, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa; Verratti, Rabiot, Matuidi; di Maria, Cavani, Draxler

Barça:

ter Stegen; S. Roberto, Pique, Umtiti, Alba; Rakitic, Busquets, Iniesta; Messi, Suarez, Neymar

A meccset az M4 Sporton élőben követhetjük, a felvezetés 20 órától kezdődik.

Bala

süti beállítások módosítása